Rize Sanat Merkezi İftarda Birarada

Rize Sanat Merkezi İftarda Birarada

Rize Sanat Merkezi Derneği yöneticileri ve üyeleri iftar yemeğinde bir araya geldi.

Kısa bir süre önce Rize'de kurulan Rize Sanat Merkezi Derneği İsmail Kahraman Kültür Merkezi'nde üyelerine iftar yemeği programı düzenledi.

Rize ve Türkiye'de adından söz ettiren ve sergiledikleri tiyatro oyunlarında Rize'nin değerlerine sahip çıkan Rize Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü Gençlik Merkezi Tiyatro ekibi oyuncuları Gençlik Merkezi'nden bağımsız olarak kurdukları Rize Sanat Merkezi Derneği çatısı altında iftar yemeği düzenledi.



İftar yemeğine Rize Sanat Merkezi Derneği Kurucu Başkanı Yaşar Eroğlu, Yönetim Kurulu Üyeleri Yavuz Alaca, Esra Alemdaroğlu, Selim Yanbay, Mustafa Hanedaroğlu, Fatih Hanedaroğlu, Sinem Hoşgör ve üyeler katıldı.

Yemek sonrası Eroğlu yaptığı açıklamada "Tiyatroda Rize'de birçok ilke imza attıktan sonra kurmuş olduğumuz Rize Sanat Merkezi Derneği ile tiyatro alanında Rize'ye ilkleri yaşatmaya devam edeceğiz." dedi.

Derneğin ilk olarak Rize'ye büyük hizmetleri olan Eski Belediye Başkanımız Ekrem Orhon'un hayatını konu alan tiyatro oyununu yılbaşından önce Rize'de sahneledikten sonra Türkiye turnesine çıkacağını söyleyen Başkan Eroğlu sözlerini şöyle tamamladı: Rize'nin unutulmuş müzikleriyle Rize'ye ait oyunlarında içerisinde yer alacağı "Baba Reis Ekrem Orhon" adlı tiyatro oyunumuzun yanısıra 8 Mart Dünya Kadınlar Gününde şiddet gören kadınlarımız için toplumsal olaylara farkındalık yaratmak için Dünya Kadınlar Günü Programı düzenleyeceğiz.



Rize Sanat Merkezi Derneği üyeleri, Rize Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü Gençlik Merkezi Tiyatro ekibinden ayrılmadan önce birçok başarılı oyuna imza atmış bu oyunlardan ‘Keşanlı Ali Destanı’ ile 2010 Avrupa Kültür Başkenti İstanbul’da düzenlenen Amatör Tiyatrolar Yarışması’nda ‘Jüri Özel Ödülü’nü kazanmıştı. Ekip ayrıca önce Rize'de ardından Türkiye'de sahnelediği İpsiz Recep oyunu ile Türkiye’de büyük yankı uyandırmış bunun sonucunda TRT, İpsiz Recep'in dizisini çekme teklifinde bulunarak genç oyuncuların bu dizide rol almasını ve dizinin TRT'deyayımlanmasını sağlamıştı.

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.