Rize Şehit Metin Çetin'i Uğurladı!

Rize Şehit Metin Çetin'i Uğurladı!

Hakkari`nin Çurkuca İlçesinde terörist saldırı sonucu şehit düşen Onbaşı Metin Çetin, Güneysu İlçesi`nde binlerce kişinin katılımı ile son yolculuğuna uğradı.

Hakkari'nin Çukurca ilçesindeki terörist saldırıda şehit olan jandarma onbaşı Metin Çetin'in cenazesi, ilk olarak askeri uçakla Trabzon Havalimanı'na getirildi. Havaalanında şehit onbaşının ailesi ve yakınlarının yanı sıra Trabzon Vali Yardımcısı Aziz Mercan, 48. Motorlu Piyade Tugay Komutanı Tuğgeneral Abdullah Baysar, İl Jandarma Komutanı Albay Dursun Ertuğrul, İl Emniyet Müdürü Ertan Yavaş, askeri ve sivil erkan ile vatandaşlar hazır bulundu. Askeri törenle uçaktan indirilen şehit jandarma onbaşı Metin Çetin'in cenazesi daha sonra ambulansa konularak memleketi Rize'nin Güneysu ilçesine getirildi.


Güneysu merkez camiinde Cuma namazının ardından kılınan cenaze nazmına gümrük ve ticaret bakanı Hayati Yazıcı şehidin babası Ahmet çetin annesi Havva çetin,,milli savunma bakan yardımcısı Hasan Kemal Yardımcı Rize valisi Seyfullah Hacımüftüoğlu,belediye başkanı Halil Bakırcı,garnizon komutanı albay Turan Talu,emniyet müdürü askeri erkan ve çok sayıda vatandaş katıldı. Sık sık şehitler ölmez vatan bölünmez sloganlarının atıldığı cenaze töreninde konuşan Rize il müftüsü Yusuf Doğan müminlerin kardeş olduğunu ifade ederek şahadet mertebesine ulaşan kardeşimiz metin genç’e Allahtan rahmet diliyoruz dedi.


Garnizon komutanlığın da görevli binbaşı Ahmet güneş tarafından şehit er metin çetin’in özgeçmişi okunarak gelen başsağlığı mesajlarını da okudu. Rize Garnizon komutanı Albay Turan Talu yapmış olduğu konuşmasında vatan görevini yerine getirirken şahadet mertebesine ulaşan Metin çetin kardeşime Allahtan rahmet şerefli ailesine ve milletimize sabırlar diliyorum dedi. Kılınan cenaze namazının ardından kısa bir konuşma yapan Bakan Yazıcı : "Aslında bu manzara her şeyi özetliyor. Sözü fazla uzatmaya gerek yok. Şu musalla taşında bulunan Metin Çetin, ona sarılı bayrak ve elbette ki Metin'in babası Ahmet Çetin'in duruşu ve kardeşinin duruşu, şu metanet bu toprakların, bu ülkenin bu milletin en büyük güvencesidir dedi. Güneysu merkez camiindeki törenin ardından şehidin cenazesi doğum yeri olan kıbledağı köyünde ebedi yete uğurlandı





























Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.