Rize UMKE Ayder'de de Görevde!

Rize UMKE Ayder'de de Görevde!

Ayder Yaylasında düzenlenen 5.kardan adam şenliklerinde 112 Acil Sağlık Hizmetleri ve Umke Personelleri tarafından 16 vakaya başarılı bir şekilde müdahale edildiği bildirildi.

Çamlıhemşin Ayder Şenliği sırasında sağlık ekiplerinin 16 olaya müdahale ettiği bildirildi.

Rize Sağlık Müdürlüğü 112 Şube Müdürü Serhat Talaş, yaptığı yazılı açıklamada, Ayder Yaylası'nda 28-29 Ocak tarihlerinde gerçekleştirilen Çamlıhemşin Ayder Kardan Adam Şenliklerinde 112 Acil Sağlık Hizmetleri ve Ulusal Medikal Kurtarma Ekibi (UMKE) olarak 5 ekip bulundurduklarını belirtti.



Şenlik süresince sağlık açısından yaşanabilecek olumsuzlukları önlemek için gerekli sağlık tedbirlerini aldıklarını ifade eden Talaş, şunları kaydetti:  ''Organizasyon çerçevesinde Rize Eğitim Araştırma, Çamlıhemşin 112, Kaçkar 112, Kalkandere 112 ve UMKE ekibi olmak üzere toplam 5 ekip bulunduruldu. Şenlik süresi boyunca vatandaşlarımızın sağlık açısından yaşayabilecekleri olumsuzluklarının önlenmesi için sağlık personellerimiz tarafından gerekli tedbirler alındı. Şenlikte toplam 16 olaya müdahale edildi. Vakalar genellikle karda kayma ve düşmeden kaynaklanan küçük yaralanmalardan oluştu.''







Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.