Rize Üniversitesi Ek Yerleştirme

Rize Üniversitesi Ek Yerleştirme

Rize Üniversitesi ek kontenjanla öğrenci alım kayıtları başladı. Üniversitenin çeşitli bölümlerine ek kontenjanda toplam 1337 öğrenci alımı yapılacak.

Üniversitelerin bol kalan kontenjanlarına başvuruların başlamasıyla Rize Üniversitesi'nin de boş kalan kontenjanlarına yapılacak ek yerleştirme başvuruları başladı.

Rize Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Arif Yılmaz yaptığı açıklamada, "2011-2012 öğretim yılı için merkezi yerleştirmede boş kalan, yerleştirilen adayların kayıt yaptırmaması nedeniyle boşalan ve 2011-ÖSYS Yükseköğretim Programları ve Kontenjanları Kılavuzu yayımlandıktan sonra açılan yükseköğretim programlarının kontenjanlarına 2011-ÖSYS sonuçlarına göre ÖSYM tarafından ek yerleştirme yapılmaktadır. Bu anlamda üniversitemizde ek kontenjanla özellikle yeni açılan ve ilk kez öğretime başlayacak bölümlere öğrencilerin başvurmaları beklenmektedir." dedi.

Rektör Prof. Dr. Arif Yılmaz açıklamasında, Rize Üniversitesi'ne bağlı Meslek Yüksekokullarında 1.131, Lisans ve Yüksekokullarda ise 206 ek kontenjanla öğrenci alımı yapılacağını kaydederek "Üniversitemizin öğrenci sayısı 11 bin 500'e yaklaştı ve ilk kez ek kontenjanla öğrenci alınacak bölümler dışında, ek kontenjanla öğrenci yerleştirilecek Fakülte, Yüksekokul ve Meslek Yüksekokullarımızdaki kontenjanla üniversitemize katılacak öğrencilerle bu sayının 12 bin 500'ü aşmasını bekliyoruz." dedi.

Adayların, 2011-ÖSYS Ek Yerleştirme tercihlerini, 6 Ekim 2011 tarihine kadar başvuru merkezleri aracılığıyla veya internet üzerinden bireysel olarak kendilerinin yapacağını hatırlatan Rektör Yılmaz, "2011-ÖSYS Ek Yerleştirme kurallarına ilişkin bilgiler, ''2011-ÖSYS Yükseköğretim Programlarına Ek Yerleştirme Kılavuzunda'' yer alacak. Adaylar, 2011-ÖSYS Ek Yerleştirme Kılavuzu ile Tercih Formuna ÖSYM'nin ''http://www.osym.gov.tr'' internet adresinden ulaşabilecek. Kılavuz dağıtımı ve satışı yapılmayacak. Ek yerleştirme için başvuracak adayların bu kılavuzu dikkatle incelemeleri gerekiyor." dedi

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.