Rize Üniversitesi Kafkasya'ya Dünyaya Açılıyor

Rize Üniversitesi Kafkasya'ya Dünyaya Açılıyor

Rize Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Arif Yılmaz ve beraberindeki heyet, Gürcistan Batum Şhota Rustaveli Devlet Üniversitesi’nin davetlisi olarak Batum’a ziyaret gerçekleştirdi.

Rektör Prof. Dr. Arif Yılmaz öncülüğündeki günü birlik ziyaret programına, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. İbrahim Yerebakan, Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Orhan Kemal Tavukçu, Karadeniz Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü ve İlahiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Nebi Gümüş katıldı. İlk olarak Batum Başkonsolosu Engin Arıkan’a bir ziyarette bulunulurken, ardından Acaristan Özerk Cumhuriyeti Sağlık Bakanı Levan Antadze ve Eğitim, Kültür ve Spor Bakanı Gia Abuladze ile bir araya gelindi. Karşılıklı öğrenci değişimi, sağlık personeli değişimi, uzmanlık eğitimi için Türkiye’ye yönlendirilmesi ve onkoloji alanında ortak çalışmalar yapılması kararı alınan görüşme sonrası karşılıklı hediyeler verildi.

Yoğun geçen ziyaret programı çerçevesinde Şhota Rustaveli Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Aliosha Bakuridze, üniversite bölüm başkanları ve akademik personeli ile bir toplantı gerçekleştirildi. Toplantıda yapılan ikili işbirliği anlaşması çerçevesinde her iki taraf da isteklerini dile getirdi. Toplantıda alınan kararlarda “öğrenci işbirliği, akademik işbirliği ve bilimsel araştırma işbirliği kapsamındadır” denildi.





Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.