Rize Üniversitesi Rektörü Arif Yılmaz T.B.B.M.'de

Rize Üniversitesi Rektörü Arif Yılmaz T.B.B.M.'de

YENİ ANAYASA ÇALIŞTAY SONUÇ RAPORU, Memur-Der Genel Başkanı Cengiz ÖZBAY, Rize Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Arif YILMAZ ve beraberindeki heyet tarafından TBMM Başkanı Sayın Cemil ÇİÇEK'e sunuldu.

Memur Dernekleri Federasyonu öncülüğünde, 100 STK-100 Uzman ile Yeni Anayasa’ya Sivil Yaklaşımlar adlı çalışma çerçevesinde yapılan, YENİ ANAYASA ÇALIŞTAY SONUÇ RAPORU, Memur-Der Genel Başkanı Cengiz ÖZBAY, Rize Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Arif YILMAZ ve beraberindeki heyet tarafından TBMM Başkanı Sayın Cemil ÇİÇEK’e sunuldu.

Anayasa Hukukçuları Prof.Dr.Hasan Tahsin FENDOĞLU ve Doç.Dr.Osman CAN koordinasyonunda yapılan ve Rize Üniversitesi Genel Sekreteri Ali Rıza KÖROĞLU’nunda katılarak komisyon başkanlığı yaptığı Edirne’den Hakkari’ye 100 STK-100 Uzman ile Yeni Anayasa’ya Sivil Yaklaşımlar çalışmasında sona gelindi.

Demokrasimizin değişmez mekânı TBMM Başkanı Sayın Cemil ÇİÇEK çalıştay kadrosunu Makamında kabul etti. Son derece sıcak bir havada geçen kabulde Meclis Başkanı Cemil ÇİÇEK tarafından verilen söz üzerine ziyaretçi heyet adına Memur Dernekleri Federasyonu Genel Başkanı Cengiz ÖZBAY önce ziyaretçi heyeti tek tek tanıttı. TBMM Başkanı Cemil ÇİÇEK, “Yeni Anayasa Çalışmaları ile ilgili, kendilerinin 40 bin civarında STK’ya mektup yazarak yeni Anayasa yapım sürecinde görüşlerini istediklerini dile getirdi. Geniş tabana yayılarak yapılmış bu çalışmanın uzman ve akademisyenlerin de katkılarıyla, örnek bir çalışma niteliğinde olduğunu ortaya koydu. Üniversitelerden talebimize ilk cevap Rize Üniversitesinden gelmiştir. Özellikle Rize Üniversitesi Rektörümüz Prof. Dr. Arif YILMAZ’ı bu duyarlılığından ve katkılarından dolayı tebrik ediyor ve kendilerine teşekkür ediyorum” dedi.

Ardından Başkan ÖZBAY gündemle ile ilgili olarak şunları söyledi: “Demokrasimizin teminatı TBMM çatısı altında bizleri kabulünüzden dolayı şahsım, Genel Başkan olarak görev yaptığım Memur Dernekleri Federasyonu ve bize iltifat göstermek suretiyle, her biri ayrı ayrı ışık misali bizlerin yollarını aydınlatan çok kıymetli heyetimiz adına şükranlarımı sunarım. Referandum süreci ile başlayan, 12 Eylül 2010 tarihinde kabul gören, 12 Haziran 2011 genel seçimleri ile taze kan olarak seçilmiş milletvekillerimize, milletimiz tarafından yeni sivil bir anayasa yapma görevi vermiştir. Bu görev sorumluluğu ağır olduğu kadar, tarihi rolü itibarıyla, çok büyük anlamlar ifade etmektedir. İşte bizler de sorumlu bir STK olarak, durumdan görev çıkarmış, 100 STK-100 Uzman ile Yeni Anayasa’ya Sivil Yaklaşımlar başlıklı bir proje üretmiş bulunmaktayız. Bu anlamda; Edirne’den Hakkari’ye kim ile görüştük ise çalışmamıza destek verdi. Gönül, bu desteği veren, tüm paydaşlarımızla birlikte sizi ziyaret edebilmeyi arzu ederdi. Ancak bu mümkün olmadığından, sizi değerli heyetimizle ziyaret etme şerefine nail olmuş bulunmaktayız” dedi.

Başkan ÖZBAY sözlerine şöyle devam etti: “Vesayet ve her türlü baskıya, dayatmaya, antidemokratik uygulamalara “DUR” demek isteyen, sessiz çığlıkların temsilcileri olarak huzurunuzdayız” diye konuştu. Başkan ÖZBAY, “Umarım ve umut ediyoruz ki, 12 Haziran’da seçmeninden aldığı emanetin içinde, halkımızın buram buram kokan Yeni Anayasa sevdasını, tüm milletvekillerimiz yüreğinde hisseder ve bu tarihi görevde, bu kutlu yolculukta üzerlerine düşen rolü hakkı ile ifa ederler” diyerek sözlerini tamamladı.

Meclis Başkanı Cemil ÇİÇEK, kabulün ardından Uzlaşma Kurulu ile toplantı yapacağını, çalışmayı kurula hem ulaştıracaklarını, hem de söz konusu edeceğini söylemesi heyetimiz tarafından memnuniyetle karşılandı.
Ziyarette Memur Dernekleri Federasyonu Genel Başkanı Cengiz ÖZBAY ve Rize Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Arif YILMAZ’ın yanı sıra; Memur-Der Akademisi Başkanı Prof.Dr.Kadirhan SUNGUROĞLU, Memur-Der Akademisi II. Bşk. Prof.Dr.Ali Pekcan DEMİRÖZ, Çubuk Dernekler Federasyonu Genel Başkanı Recep TAŞ, İMEF Genel Başkanı Nizamettin BİLİCİ, Türkiye Gönüllü Eğitimciler Derneği Genel Başkanı Yard.Doç.Dr.İbrahim ERDOĞAN, Sporcu Memurlar Derneği Genel Başkanı Ahmet ÖZDEMİR, Ebe ve Hemşireler Derneği Genel Başkanı Kadriye GÜLSEREN, İdareci ve Bürokratlar Derneği Genel Başkanı Ercüment ÖZTÜRK, İş Dünyası ve Çalışanlar Dayanışma Derneği Genel Başkanı Fahrettin BİNGÖL, Memur Dernekleri Federasyonu Hukuk Müşaviri Av.Süleyman SALLI, Tüm Kamu Görevlileri Dayanışma Derneği Genel Sekreteri Ali ÇAKIRYILMAZ, MEDE Grup Operasyon Müdürü Meliha ŞENESEN hazır bulundular.



Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.