Rize üniversitesi senatosu yeni fakülte ve birimlerin oluşturulması için karar aldı

Rize üniversitesi senatosu yeni fakülte ve birimlerin oluşturulması için karar aldı

Rize üniversitesi rektörü prof. Dr. Arif yılmaz: “ recep tayip erdoğan ismine layık olmaya çalışıyoruz”

İsmi Recep Tayip Erdoğan olarak değiştirilecek olan Rize Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Arif Yılmaz Rize Üniversitesi’ne bağlı yeni fakülte ve birimlerin oluşturulacağını açıkladı.
Rize Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Arif Yılmaz çalışmalarıyla ilgili yaptığı değerlendirmede, Rize Üniversitesinin kurulduğu 2006 yılından bu yana ciddi anlamda mesafe kat edildiğini belirterek, “Üniversitenin kuruluşundan önce KTÜ’ ye bağlı birimlerin var olması bu olumlu tabloya ciddi katkı sağlamıştır. Bazı fakültelerimizin içinde bulunduğu olumsuz fiziki şartlar gerekse yetersiz akademik kadrodan doğan sıkıntıları düzenli bir şekilde ortadan kaldırıyoruz. Üniversite olarak amacımız eğitim, araştırma ve bölgeye hizmet getirmektir. ” dedi. Rize Üniversitesi’nin isminin Recep Tayip Erdoğan olarak değiştirilmesi için senato kararı alarak kararın YÖK’e bildirildiğini hatırlatan Yılmaz, YÖK kararımıza olumlu bakarak onaylanması için konuyu Türkiye Büyük Millet Meclisi’ne taşıdı. İsim değişikliği için Meclisten gelecek kararı bekliyoruz. Biz çalışmalarımız ile Recep Tayip Erdoğan ismine layık olmaya çalışıyoruz” dedi.
Üniversitenin bünyesine kazandırılacak eğitim kompleksleri, tesis ve binalarla Rize’nin çehresinin değişeceğini ayrıca kentte sosyal canlılığın artacağını ifade eden Yılmaz, “Bünyesinde 8 fakülte, 3 enstitü, 4 yüksekokul, 6 meslek yüksekokulu bulunan ve 549 öğretim elemanıyla 12.000 öğrenciye eğitim ve öğretim imkanı sağlayan Rize Üniversitesi bünyesinde ayrıca; Hukuk Fakültesi, Güzel Sanatlar, Tasarım ve Mimarlık Fakültesi, Turizm Yüksekokulu, Ziraat ve Doğa Bilimleri Fakültesi, Sağlık Bilimleri Fakültesi, Adalet Meslek Yüksekokulu, Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu gibi bazı fakülte ve yüksekokulların kurulması Üniversite Senatosunca kabul edildi. Alınan kararların en kısa sürede YÖK Başkanlığına sunulacak
Akademik yapılanma ve Üniversitenin içinde bulunduğu hizmet sektörü konularına da değinen Rektör Prof. Dr. Arif Yılmaz, özellikle sağlık alanında önemli çalışmalara imza attıklarını ifade edip. “ Bunun en güzel örneği ise Türkiye’de bir ilk niteliği taşıyan Sağlık Bakanlığı ve Üniversitemizin işbirliği ile hayata geçen Rize Eğitim ve Araştırma Hastanesi ‘dir. Rize Eğitim ve Araştırma Hastanesinde 74 Öğretim Üyesi, 72 Uzmanlık Öğrencisi ve 48 Sağlık Bakanlığı’na bağlı Doktor ve toplamda 1200 çalışan ile bölgeye hizmet vermektedir.”dedi.


Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.