Rize Üniversitesi’nden Çayeli Bakır’a ziyaret

Rize Üniversitesi’nden Çayeli Bakır’a ziyaret

Rize Üniversitesi’nden bir grup akademisyen ve öğrenci Çayeli Bakır’da saha gezisi yaptı ve yetkililerden madencilik uygulamalarına yönelik geniş bilgi aldı


Çayeli Bakır İşletmeleri (ÇBİ) bu kez akademik konuklara ev sahipliği yaptı. Rize Üniversitesi Fen-Edebiyat Fakültesi Kimya Bölümü’nden 5 akademisyen ve 36 öğrenci, 7 ve 14 Mart günlerinde iki grup halinde ÇBİ’ye konuk oldu. Akademisyen ve öğrencilere önce teorik bilgiler veren ÇBİ bölüm yetkilileri, bilgilendirmenin ardından sahadaki uygulama alanlarını göstererek deneyimlerini aktardılar.
 
Maden Bölümü’nde biraraya gelen konuklar, özellikle madencilik ve kimya konularında hem teorik, hem de uygulamaya yönelik bilgi alma ve soru sorma imkanı buldular. Bu bilgilendirmenin ardından Laboratuvar ve Mill (Tesis) dahil olmak üzere sahadaki ilgili bölümleri gezerek çalışmaları yakından gözlemleyen akademisyen ve öğrenciler, geziyi öğle yemeği ile noktaladılar. Tüm konuklar, bölgenin bu önemli tesisini yakından tanımaktan son derece memnun olduklarını, ziyeretin verimli geçtiğini ve ÇBİ’ye tekrar gelmek istediklerini ifade ettiler.
 
“ÇBİ’nin başarısı örnek olacaktır”
 
Organik Kimya Anabilim Dalı’ndan Doç. Dr. Bahattin Kahveci, “beklediğinden daha disiplinli ve daha etkili bir sistem gördüğünü, öğrencilerin sık sık bu işletmeyi görmesinin uygulama açısından son derece yararlı olacağını” söyledi. Analitik Kimya Anabilim Dalı’ndan Yrd. Doç. Dr. Muammer Kavanoz ise, “böyle bir tesisin maksimum seviyede çalıştırılmasından ülke adına gerçekten gurur duyduğunu ve Çayeli Bakır’ın başarısının diğer yeni maden sahaları için örnek teşkil edeceğine inandığını” belirtti. Mesleğe atılacak yeni öğrencilere uygulama açısından Çayeli Bakır’ın gösterilmesinin önemine dikkat çeken Anorganik Kimya Anabilim Dalı’ndan Yrd. Doç. Dr. Selçuk Demir, “Çayeli Bakır’a ikinci gelişi olduğunu ve burayı öğrencilerle gezmenin kendisine değişik bir deneyim yaşattığını” ifade etti.




Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.