Rize Üniversitesi'nin adı değişiyor

Rize Üniversitesi'nin adı değişiyor

İlk kez geçtiğimiz günlerde Rize Milletvekili Hasan Karal tarafından gündeme getirilen Recep Tayip Erdoğan Üniversitesi konusunda önemli gelişmeler yaşanıyor.

Rize Üniversitesi adının Recep Tayip Erdoğan Üniversitesi olarak değiştirilmesi konusunda atılan adımların olumlu sonuç verdiği öğrenildi. Rize Üniversitesinin adının Recep Tayip Erdoğan Üniversitesi olarak değiştirilmesi konusunun Pazartesi günü yapılacak Üniversite senato toplantısına görüşülüp karara bağlanması bekleniyor.

 Rize Milletvekili Hasan Karal tarafından başlatılan çalışmalar sonucunda gündeme getirilen proje kapsamında Rize Üniversitesi’nin ismi Recep Tayip Erdoğan Üniversitesi olarak değiştiriliyor. Konunun gündeme gelmeden önce belli bir bölümünü sessiz sedasız yürüten Hasan Karal’ın özellikle geniş bir kesimde nabız yokladığı ve geniş bir destek aldığı öğrenildi.

 Geçmiş yıllarda başbakanlık yapan bir çok ismin adının üniversitelere verilmesinden yola çıkılarak ortaya atılan düşünce başta Rizeliler olmak üzere geniş bir kesimden olumlu görüş alınca Rize Milletvekili Hasan Karal çalışmasını kamuoyu ile paylaştı. İlk kez geçtiğimiz hafta sonu Ak Parti Çayeli ilçe başkanlığı kongresinde, kameraların çekimde olmadığı bir anda düşüncesini açıklayan Hasan Karal’a partililerin de büyük destek verdiği öğrenildi. İstanbul da yaşayan Rizelilerinde büyük destek verdiği düşünce gerçekleşirse Türkiye’de başbakanlık yapan isimlerden bir tanesinin daha ismi Üniversiteye verilmiş olacak.

 

Rize Üniversitesi isminin Recep Tayip Üniversitesi olarak değiştirilmesi düşüncesinde somut gelişmeler yaşanmasının ardından çalışmalarını çevresiyle paylaşan Rize Milletvekili Hasan Karal’ın aldığı destek nedeniyle düşüncesini yüksek sesle dillendirmeye başladığı öğrenildi. Konunun gündeme gelmesinden sonra düşüncesinin benimsenmesi nedeniyle büyük moral bulan Hasan Karal’ın Rize Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Arif Yılmaz’la bir araya gelerek olayın resmi sürecini başlattığı öğrenildi. Kısa süre içerisinde çalışma başlatan Rize Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Arif Yılmaz’ın isim değişikliği konusunun Pazartesi günü yapılacak senato toplantısı gündemine aldırdığı öğrenilirken, toplantıda kararın onaylanması bekleniyor.

 Başbakan Recep Tayip Erdoğan’ın, isminin tesislere verilmesi konusuna pek sıcak bakmadığı biliniyor olsa da ülke genelinde bir çok ayrı yerde bu alanda girişimler yapılıyor. Rize’de daha önce stadyum için Recep Tayip Erdoğan ismi gündeme gelmiş fakat Başbakan Erdoğan bu konuya onay vermemişti. Dünyanın bir çok yerinde adı cadde, sokak ve tesislere verilen Recep Tayip Erdoğan’ın adı Türkiye’de bir üniversiteye veriliyor. Bu üniversitenin özellikle Başbakan Memleketi Rize’de olması konuya ayrı bir önem katarken kısa süre içerisinde resmi işlemlerin tamamlanıp isim değişikliğinin yürürlüğe gireceği belirtiliyor.

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.