Rize valiliğinden açıklama

Rize valiliğinden açıklama

Rize'de geçen ay meydana gelen sel ve heyelanlarda evi hasar gören Yakup Fındık, kendilerine yardım yapılmadığını iddia ederek intihara kalkışmasına Rize valiliğinden açıklama getirildi.

Rize Valiliğinden konuyla ilgili yapılan yazılı açıklamada, 24 Eylül Cumartesi günü meydana gelen heyelan ve sel nedeniyle Saniye Fındık'ın oğlu Yakup ve ailesiyle birlikte oturduğu Ekmekçiler Mahallesi Soğuksu Sokak 52 numaralı evin hasar gördüğü belirtildi.

Teknik elemanlarca yapılan hasar tespiti ve jeolojik etüt çalışmaları sonucunda konutun arka tarafında bir heyelan meydana geldiği, herhangi bir hasara yol açmadığı, ancak kayma sonucunda istinat duvarı yapılması gerektiğinin belirlendiği ifade edilen açıklamada, şunlar kaydedildi:

"İlgilinin Valiliğimize başvurusu üzerine 10 gün boyunca 7 kişilik ailesi ile Rize Öğretmenevinde, bedeli acil yardım ödeneğinden karşılanmak üzere barınmaları sağlanmıştır. Afetten konutu etkilenen vatandaşımıza istinat duvarı yapılıncaya kadar kira yardımı yapılacağı anlatıldı. Bu konuda kendisine yardımcı olunmak üzere İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğünde görevli şef İrfan Yağcı ile İl Sağlık Müdürlüğünde görevli psikolog Esra Alemdar, dün vatandaşımızın evine giderek kendisi ile konuşup durumu izah etmeye çalıştılar. Mağdur aileye ev kiralanması ve gerekli yardım yapılabilmesi için kira kontratı, su faturası gibi evrakların düzenlenmesi esnasında ilgili, anlaşılamayan bir nedenle görüşmeyi terk ederek bulunulan ortamdan ayrılmıştır."

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.