Rize Valisi Nurullah Çakır Durmak Bilmiyor

Rize Valisi Nurullah Çakır Durmak Bilmiyor

Rize Valisi Nurullah Çakır, göreve atandığı günden bugüne geçen 1,5 aylık görev süresince Rize'yi adım adım dolaşırken hem yatırımları yerinde inceliyor.

Rize Valisi Nurullah Çakır, göreve atandığı günden bugüne geçen 1,5 aylık görev süresince Rize'yi adım adım dolaşırken hem yatırımları yerinde inceliyor hem o bölge halkının sorunlarını dinliyor hem de ziyaretçi kabullerini gerçekleştirip iadei ziyarette bulunuyor. Vali Çakır'ın dünkü mesai günü de böyle yoğun bir tempoda geçti. Çakır, Rize Offroad Kurtarma Spor Kulübünü ValilikMakamında kabul ettikten sonra Rize'nin hemin ilçesinde incelemelerde bulundu ardından valilik makamında Türkiye Ziraatçiler Derneği Rize Şubesi'ni makamda konuk etti.

RİZE OFFROAD KURTARMA SPOR KULUBÜ'NDEN ZİYARET

Rize Offroad Kurtarma Spor Kulübü Rize Valisi Nurullah Çakır'ı makamında ziyaret etti. Rize Valisi Çakır ziyarette, "Yöremizdeki heyelanlarda, ilkyardım ve arama kurtarma durumlarına vatandaşlarımızın bilinçlenmesinde sivil toplum örgütlerimize büyük sorumluluklar düşüyor" dedi.

Rize Offroad Kurtarma Spor Kulübü Başkanı Kadir Küçükaydın ise, yaptığı konuşmada, yapmış oldukları çalışmaları, bulundukları sosyal sorumluluk projeleri ve gelecekle ilgili planlarını Rize Valisi Nurullah Çakır'a anlatarak, yeni görevinde başarılar diledi.

Rize Valisi Nurullah Çakır, yaptığı açıklamada, "Rize'de meydana gelebilecek doğa olaylarında ve olağandışı durumlarda orginazyonu iyi yönetebilmek için Afet Müdürlüğümüz ile Sağlık Müdürlüğümüz ile birlikte harekete geçerek, hep birlikte hareket edilme kabiliyeti konusunda kurumsallaşma amacı içerisinde yöremizde görev yapan sivil toplum örgütleri ile bütünleştik. Kapasitemizi ve eksiklerimizi belirleme adına, Rize adına önemli bir adım olduğunu düşünüyorum." dedi.


Çakır, Halkımızı bilinçlendirme, bölgemizde oluşabilecek heyelanlarda, ilkyardım ve arama kurtarma durumlarında, en azından vatandaşlarımızın kendi çevresinde bulunan yakınlarında yardımda bulunabilme, bilinçlenebilme açısından sivil toplum örgütlerinin vermiş olduğu faaliyetler ve hizmetler çok önemlidir.


Gönüllülük esası ile yapılan faaliyetler, kamu kurum kuruluşlarımız tarafından verilen faaliyetlerden çok daha ileride olduğu istatiski çalışmalar ile kanıtlandığını ifade eden Çakır, Türkiye'miz  bu hizmetlerin verilmesi ve yürütülmesi açısından hızla doğru yolda yürüyor. Çevre, toplum ve iletişim araçları ile tekonojinin çok geliştiğini, bunun gençlerimize olumlu yansıması açısından üzerine düşen sorumluluklar var. Gençlerimizin yeteneklerini ve kapasiteleri doğrultusunda doğaya yöneltmemiz, teşvik etmek bizim sorumluluğumuzdadır.


VALİ ÇAKIR, HEMŞİN İLÇESİNDE İNCELEMELERDE BULUNDU

Rize Valisi Nurullah Çakır, Hemşin İlçesinde bir dizi incelemelerde bulundu. Vali Çakır, Hemşin İlçesinde yaptığı incelemeler kapsamında ilk olarak kaymakamlığı ziyaret etti ve Hemşin Kaymakamı Faruk Erdem’den, ilçede devam eden yatırımlar ve Köylere Hizmet Götürme Birliğince (Köydes) yapılan çalışmalar hakkında brifing aldı. Ardından kaymakamlık büro ve ofislerini de gezerek denetimlerde bulundu.

Vali Çakır, kaymakamlıktaki incelemelerinin ardından Hemşin Merkez İlkokulu, Hemşin Merkez Ortaokulu ve Hemşin Lisesini içinde barındıran okul kompleksine giderek burada öğrenci ve öğretmenleri ziyaret etti. Sınıflara girip öğrencilerle sohbet eden Vali Çakır, daha sonra öğretmenlerle bir araya geldi.


Vali Çakır, ardından Çay İşletmeleri Genel Müdürlüğüne ait organik çay imalatı yapan Hemşin Çay Fabrikasında incelemelerde bulundu ve fabrika yetkililerinden organik çay imalatı konusunda bilgi aldı.

Hemşin Çay Fabrikasından ayrılan Vali Çakır, daha sonra Hemşin Merkezde ikamet etmekte olan ve bütün ihtiyaçları Hemşin Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfınca karşılanan yaşlı vatandaşları ziyaret ettikten sonra ilçeden ayrıldı.


TÜRKİYE ZİRAATÇİLER DERNEĞİ RİZE ŞUBESİNDEN VALİ ÇAKIR’A ZİYARET ETTİ

Rize Valisi Çakır'ın son durağı yine valilik makamı oldu. Türkiye Ziraatçılar Derneği Rize Şube Başkanı Müfit Akman ve Yönetim Kurulu Üyeleri, Rize Valisi Nurullah Çakır’a makamında ziyarette bulundu.

Ziyaret esnasında, Rizelinin temel geçim kaynaklarından olan çay tarımının sorunları, çözüm önerileri ve çay üreticilerinin desteklenmesi konusunda fikir alışverişinde bulunuldu. Ayrıca Türkiye Ziraatçılar Derneği Rize Şubesince bu konuda hazırlanan bir rapor, Başkan Akman tarafından Vali Çakır’a takdim edildi.





Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.