Rize Vali'sinden Ankara ve İstanbul Değerlendirmesi

Rize Vali'sinden Ankara ve İstanbul Değerlendirmesi

Rize Valisi Seyfullah Hacımüftüoğlu, Ankara ve İstanbul'da katıldığı toplantı ve etkinliklerin olumlu geçtiğini açıklayarak şunları kaydetti:

Vali Hacımüftüoğlu, yaptığı açıklamada, geçtiğimiz hafta Ankara'da Valiler Toplantısına katıldığını, Valiler Toplantısında geçmiş bir yılın değerlendirmesi ve gelecek bir yılın hedeflerini konuştuklarını belirtti.

Toplantıda Başbakan ve diğer bakanların vatandaş odaklı bir yönetim için gayret sarf etmelerini istediklerini ifade eden Hacımüftüoğlu, 'Başbakanımız ve bakanlarımız 'vatandaşların ihtiyaçlarını giderelim ki Türkiye'de yaşamaktan mutlu olsunlar. Siz da buna aracılık edin' şeklinde konuştular. Cumhurbaşkanımız da bizi kabul etti. Cumhurbaşkanımız bizlere 'Türkiye Cumhuriyeti sınırlarında hiç bir vatandaşımız kendisini garip hissetmemeli. Bunu yapacak olan sizlersiniz' diyerek adres gösterdi. Bu çok önemli bir söz. Toplantılarımız bu paralelde geçti'' dedi.

Toplantılar devam ederken Rizeli hemşehrileri Metin Çetin'in şahadet haberini alınca cenaze törenine katılmak üzere kente geldiğini anlatan Hacımüftüoğlu, Metin Çetin'in şahadetinin herkesi derinden üzdüğünü söyledi.

Hacımüftüoğlu, Daha sonra İstanbul'da düzenlenen Doğu Akdeniz Uluslararası Turizm ve Seyehat Fuarına (EMİT) katıldığını kaydederek, şöyle dedi: ''Bu fuara Türkiye'den bütün iller ile birçok ülkenin turizm şirketleri katıldı. İl Valisi olarak ilk kez fuara katıldım. Katılınca da gelecek yıllarda daha yoğun katılımla orada bulunmamız gerektiğini daha iyi fark ettim. Bu yıl Rize'yi Valilik ve ÇAYKUR ile temsil ettik. Ancak turizm ile ilgilenen firma ve şirketlerin olmaması beni üzdü. Valilikten, belediyeden ve kurumlardan önce turizm şirketleri bulunmalı. Vatandaşlara Rize standına geldiğinde nereye gidebileceği gösterilmeli. Gelecek yıl bu yönde çalışmalarımız olacak. Bu yılki tecrübe ile gelecek yıllarda fuarda daha iyi temsil edileceğiz. Bu fuar, İstanbul'daki derneklerimiz ile buluşmamızı da sağlayabilir. Buradaki hemşehrilerimizi fuara yönlendirerek büyük bir buluşma gerçekleştirebiliriz. Bu yıl EMİTT'de iyi bir buluşma oldu. Gelecek yıllarda Rize'yi daha yoğun düzeyde temsil edeceğiz.''

Hacımüftüoğlu, kent dışında katıldığı toplantı ve etkinliklerin Rize için oldukça olumlu geçtiğini kaydetti.

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.