Rize Valisi'nden Bayram Mesajı

Rize Valisi'nden Bayram Mesajı

Rize Valisi Seyfullah Hacımüftüoğlu; sel, terör ve depremin hüznünün yaşandığı bugünlerde gelen Kurban Bayramı'yla ilgili bir mesaj yayımladı.

Rize Valisi Seyfullah Hacımüftüoğlu, yayımladığı Kurban bayramı mesajında şu ifadeleri kullandı:

Bayramlar; umutların, duyguların birleştirildiği, sevgi ve özveri sıcaklığının canlı tutulduğu huzur iklimleridir. Ayrılık ve farklılıkların en aza indiği bu günler; barış, huzur ve güven ortamı tesis eden, insanların birbirine daha içten, hoşgörü ve empati ile yaklaştıkları, yardımlaşma ve dayanışma gibi ulvi duyguların en yoğun biçimde yaşandığı müstesna günlerdir.

Tüm bu özellikleri nedeniyle bayramlarımızı, iyilik ve güzelliklerimizin sergilenmesine, milli birlik ve bütünlüğümüzün pekişmesine vesile kılmak durumundayız.

Bilindiği üzere; 24 Eylül 2011 Cumartesi günü aşırı yağışlar sonucu oluşan sel ve heyelan nedeniyle ilimizde maalesef bir vatandaşımız hayatını kaybetmiş, önemli ölçüde de maddi hasar meydana gelmiştir.

23 Ekim 2011 günü ise Van İlinde deprem olmuş, yüzlerce vatandaşımız hayatını kaybederken binlerce insanımız da yaralanmıştır.

Diğer taraftan, milli birlik ve bütünlüğümüz uğruna kararlılıkla sürdürdüğümüz terörle mücadele doğrultusunda da maalesef birçok güvenlik görevlimiz ve sivil vatandaşımız şehit olmuştur.

Bayram öncesi döneme denk düşen tüm bu elim olaylar, millet olarak hepimizi derinden yaralamıştır.

Şu gerçek hiçbir zaman unutulmamalıdır ki, felaketler ve elim olaylar karşısında kenetlenmek, büyük millet olmanın en bariz vasfıdır. Nitekim yaşanılan söz konusu olaylar karşısında da tüm milletimiz, yüksek asaletinin bir gereği olarak yekvücut olmuş, birlik ve beraberliğin en güzel örneğini sergilemiştir.

Bu bağlamda Van depremiyle ilgili olarak, afetten hemen sonra İlimiz Rize’de de derhal kırk kişilik bir arama kurtarma ekibi tesis edilerek afet bölgesine intikalleri sağlanmıştır. Ayrıca devam eden süreçte çok değerli Rizeli hemşehrilerimiz seferber olmuş, önemli ölçülerde ayni ve nakdi yardımlarda bulunarak gurur kaynağımız olmuşlardır. Yaşanılan yardımlaşma ve dayanışma her türlü takdirin üzerindedir.

Şundan hiç kimsenin kuşkusu olmamalıdır ki, yaşanılan bu acılar, asil milletimizin birlik ve beraberlik içerisindeki yükseliş ve ilerleyişinde katalizör etkisi yapacaktır.

Bu duygu ve düşüncelerle tüm Rizeli hemşerilerimin ve milletimizin Kurban Bayramlarını tebrik ediyor, gerek terör olaylarında gerekse afetlerde hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet diliyor, saygılar sunuyorum.


Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.