Rize Valisini Kızdıran Olay

Rize Valisini Kızdıran Olay

Rize'de, Orman ve Su İşleri Bakanlığı bünyesinde Kaçkar Dağları Milli Park sahasında göreve başlayacak alan kılavuzlarının tanıtımı için etkinlik düzenlendi.

Ayder Yaylası ve çevresinden bazı endemik bitki ve canlı türlerinin yurt dışına kaçırılmaya çalışıldığı bilgisi üzerine harekete geçen Orman ve Su İşleri Bakanlığı, Kaçkar Dağları Milli Park sahasında 44 alan rehberinin görev yapması için protokol hazırladı.

Bu protokolle işe alınan rehberlerin tanıtımı için Kaçkar Dağları Milli Park Müdürlüğü Ayder Eğitim ve Koruma binasında tanıtım programı düzenlendi.
 
Programa, Rize Valisi Nurullah Çakır, AK Parti Rize Milletvekili Nusret Bayraktar, Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürü Ahmet Özyanık, Orman ve Su İşleri Bakanlığı Rize 12. Bölge Müdürü Mustafa Bulut ile az sayıda alan rehberi katıldı.
 
Programa katılan alan rehberi sayısının 5'i geçmediğini fark eden Vali Çakır, yetkililere, ''Bu ne biçim kılavuzluk- Yandık biz. Bunlarla yola çıkacak olursak demek ki ortada adam bulamayacağız'' diye çıkıştı. Çakır, ayrıca yerli turistlere kılavuz alma zorunluluğu getirmeyeceklerini söyledi.
 
Toplantıda, 10 alan kılavuzunun daha yakında göreve başlayacağı ve böylece yörede görev yapan alan kılavuzu sayısının 54 olacağı belirtildi.

Alan kılavuzluğu konusunda bilgi verilen toplantı, 10 dakika sürdü.


Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.