Rize Valisi'ni Şaşkına Çeviren Talep

Rize Valisi'ni Şaşkına Çeviren Talep

Rize’deki hayır sever cömertliği ile herkesi şaşkına çevirdi. İşte Rize Valisi Seyfullah Hacımüftüoğlu'nun “Böyle hemşehri nasıl sevilmez” söylemesine neden olan olay:

Rize’de bir dönüm arazisini devlete bağışlamak üzere vali ile masaya oturan hayırsever, tüm mal varlığını bağışlayarak masadan ayrıldı. Vali Hacımüftüoğlu ise bu jestten sonra “Böyle hemşehri nasıl sevilmez” dedi.

Rize’de Topaloğlu Ailesi fertlerinin bağışladığı arazi üzerinde Türkiye Odalar Borsalar Birliği tarafından Fen Lisesi yapılmıştı. Araziyi bağışlayanlar arasında en yüksek miktarda arazi bağışlayan kişi Hasan Basri Toptan olmuştu. Fen Lisesi’ne spor salonu yapılması için yeni araziye ihtiyaç oldu. Toptan’dan okula bitişik bir dönüm arazisini bağışlaması istendi. İsteği geri çevirmeyen Hasan Basri Toptan bugün arazisini bağışlamak üzere Rize Valiliği’ne gelerek Rize Valisi Seyfullah Hacımüftüoğlu ise protokol imzaladı. Fikirleri sorulan Toptan sadece “hayırlı olsun” demekle yetindi.




Rize Valisi Seyfullah Hacımüftüoğlu burada yaptığı konuşmasında, “Rize’de hayırseverlerimizin desteği ile eğitimde fiziki ihtiyacımız kalmadı denecek kadar azaldı. Rize’de arazi yokluğu ve arazinin çok değerli olmasına rağmen vatandaşlarımızın arazilerini bağışlamakta cömert olması bizi gururlandırıyor” dedi.

Ardından protokol imzalandı. İmzadan sonra Hasan Basri Toptan öyle bir talepte bulundu ki Vali’yi bile şaşkına çevirdi. Toptan, 700 metrekare daha bir arazisi kaldığını bunu da yaşlılar yurdu yapılması için bağışlamak istediğini belirtti. Toptan, ayrıca evinin bulunduğu arazinin de ölümünden sonra bir hayır kurumunun inşasında değerlendirilmesini istedi. Valinin cevabı ise “Böyle hemşehri nasıl sevilmez” oldu.

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.