Rize'de 185 Kişi İşe Alınacak

Rize'de 185 Kişi İşe Alınacak

İş Kur Rize İl Müdürü Yahya Kanbur, Rize'de 185 kişinin işe alınacağını açıkladı. İşte detaylar:

Türkiye İş Kurumu Genel Müdürlüğü'nün mücavir alanlar dışında çevre düzenlemesi ve ağaçlandırma çalışmaları için TÇYP kapsamında görevlendirmelerine okullar için de izin vermesiyle İş-Kur Rize İl Müdürlüğü harekete geçti.

İş-Kur Rize İl Müdürlüğü, Toplum Yararına Çalışma Programı kapsamında üç ay boyunca Rize'de Milli Eğitim Bakanlığı'na bağlı okullarda 185 temizlik işçisine görev vereceğinden 185 kişi işe alınacak.

Konuyu İstihdam Kurulu'na taşıdıklarını belirten İş-Kur Rize İl Müdürü Yahya Kanbur, okullarda görevlendirmek üzere 185 kişiye istihdam sağlanacağını belirterek "3 ay süreyle okullarda görev yapacak olan işçilere asgari ücret üzerinden ödeme yapılacak ve sigortaları tam yatırılacak. Proje ile hem toplum yararına faaliyet gösterilecek hem de işsizlik biraz daha azaltılacak." dedi.

Projenin amacının işsizliğin yoğun olduğu dönemlerde işsizlerin kısa süreli istihdam ve eğitimini amaçladıklarını belirten İŞKUR Rize İl Müdürü Yahya Kanbur, proje doğrultusunda yüklenici eliyle toplum yararına bir iş ya da hizmetin gerçekleştirilmesini sağlanacağını bu projede yer alan işçilerin maaşlarını İŞKUR'un ödeyeceğini söyledi.

Kanbur, 18 yaşını tamamlamış İŞKUR'a kaydı olan kişilerin iş başvurusu yapabileceklerini, başvuruların belirtilen sayıdan fazla olması halinde kur'a çekimi yapılacağını ve işe alınacak 185 kişinin 1 Ekim itibariyle işe başlayacağını ve yılsonuna kadar çalıştırılacaklarını sözlerine ekledi.

İş başvurularının başladığını ve başvuruların İŞKUR Rize  Müdürlüğü'ne şahsen yapılacağını kaydeden İş-Kur Rize İl Müdürü Yahya Kanbur, detaylı bilginin İş Kur Rize İl Müdürlüğü'nden alınacağını ve yılbaşından sonra da bu şekilde personel alımlarının gerçekleştirileceğini söyledi.

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.