Rize'de 4 + 4 + 4'ün Üçüzleri

Rize'de 4 + 4 + 4'ün Üçüzleri

Rize’de 4+4+4 eğitim sistemi ile ilk kez okulla tanışan 62 aylık ve 53 aylık üçüzler dikkat çekiyor.

Rize’de bulunan Türkiye Odalar Borsalar Birliği İlköğretim Okulu 1. A sınıfında ve okul öncesi eğitim sınıfında bulunan 62 aylık ve 53 aylık üçüzler dikkat çekiyor. 4+4+4 eğitim sistemi ile ilkkez okul ile tanışan üçüz kardeşler okulun ilgi odağı oldu. Zorunlu eğitim ile 65. aylarında eğitim ve öğretime başlayan Zorbey, Muhammet Emir ve Dilruba Çolak kardeşler aynı sınıfta aynı sırayı paylaşıyor.

Aynı şekilde okul öncesi eğitim sınıfında bulunan 53 aylık Berra, Ebrar ve Berk Topcan kardeşler de aynı sınıf ve aynı sıraları paylaşıyor.


Sınıfta okuyan Çolak kardeşlerin annesi Zeynep Çolak üç çocuğu aynı anda okutmanın zorluklarını yaşadıklarını belirterek, “Çocukları isteğimizle 62 aylıkken okula yazdırdık. Onları her gün okula getirirken bazı zorluklar yaşıyoruz. Üçüyle uğraşmak bazen zor oluyor. Birbiriyle anlaşıyorlar ama üçüz olmalarına rağmen hepsi farklı karakterde. İnşallah hep beraber okurlar. İnşallah birbirinden geride kalmaz ve eğitimlerini hep birlikte tamamlarlar ” dedi.

Okul Müdürü Ali Karaali ise yaptığı açıklamada okullarında üçüz kardeşleri ağırlamanın mutluluğunu yaşadıklarını belirterek “Üçüzlerin olması okulumuza ayrı bir renk katmıştır. Aileleri tarafından devamlı okula getiriliyorlar. Onları okulda izlemek çok güzel bir şey. Bizim için de güzel bir tesadüf oldu” diye konuştu.





Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.