Rize'de Afet Konutları Kura Çekimi

Rize'de Afet Konutları Kura Çekimi

TOKİ tarafından inşa edilen afet konutlarının kura çekilişi 13 Eylül 2011 (yarın) saat:14.00 da noter huzurunda valilik toplantı salonunda (zemin kat mavi salon) gerçekleştirilecektir.

2010 yılı Ağustos ayı içerisinde ilimiz Gündoğdu Beldesinde meydana gelen sel ve heyelan sonucu; evleri tamamen yıkılan veya oturulamayacak derecede hasar gören afetzede vatandaşlarımız için TOKİ tarafından  inşa edilen afet konutlarının kura çekilişi 13 Eylül 2011 (yarın) saat:14.00 da noter huzurunda valilik toplantı salonunda (zemin kat mavi salon) gerçekleştirilecektir.

    Bilindiği üzere 26 Ağustos 2010 gecesi Rize`de metrekareye 12 saatte yaklaşık 170 metreküp yağış düşmüş, meteorolojik ölçümlere göre şehre bir ayda yağacak yağmur sadece bir günde yağmıştı. Yoğun yağış nedeniyle meydana gelen selde 12 kişi yaşamını yitirmişti. Sel felaketi sonrasında birçok ev oturulamaz hale gelmiş, bunun üzerine de TOKİ, afetzedeler için afet konutu yapımına başlamıştı.

    Geçtiğimiz Kasım ayında yer teslimi gerçekleştirilerek yapımına başlanan konutlar 6 bloktan oluşuyor. Radye temele sahip ve tünel kalıp sistemiyle depreme dayanıklı bir şekilde inşa edilen kaloriferli konutların brüt genişliği 100 metrekare.Konutların yer aldığı bloklarda deprem anında binadaki enerji akımını otomatikman kesecek deprem sensörü de bulunuyor.

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.