Rize'de Afet Konutlarında Kuralar Çekildi

Rize'de Afet Konutlarında Kuralar Çekildi

Rize'nin Gündoğdu beldesinde geçen yıl meydana gelen sel ve heyelan nedeniyle evleri kullanılamaz hale gelenler için yaptırılan konutlar, kurayla sahiplerine teslim edildi.

Gündoğdu Belediye Başkanı Süleyman Yıldız, Rize Valiliği toplantı salonunda kura çekimi öncesinde yaptığı konuşmada, Rize'de geçen yıl 26 Ağustosta yaşanan sel ve heyelanlarda 13 kişinin öldüğünü, 1 kişinin kaybolduğunu hatırlattı.

Sel ve heyelanlarda maddi ve manevi büyük kayba uğradıklarını ifade eden Yıldız, "Afette evleri zarar görenler için yapılan 6 blokta 172 konuttan 136'sı için bugün kura çekilecek. Diğer konutlar için hak sahipliği konusunda çalışmalar sürdürülüyor. İlerleyen günlerde bu konu kesinlik kazanırsa yeniden kura çekimi yapılacak" dedi.

Konutların çok kısa sürede tamamlandığını belirten Yıldız, "Sel ve heyelan tarihinde ikinci konutu olanlara yönetmelikler gereği konut verilmiyor. Hak sahipleri verilen konutların bedelini 2 yılı ödemesiz olmak üzere 20 yılda geri ödeyecek. Fiyat sabit olacak" diye konuştu.

Rize Afet ve Acil Durum Müdürü Seyfettin Yılmaz ise konutların fiyatlarının henüz kesinleşmediğini, fiyatların katlara göre farklı olacağını kaydetti.

Konuşmaların ardından noter huzurunda kura çekilerek konutlar sahiplerine teslim edildi.

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.