Rize'de Bakır İşlemeciliği Canlanıyor

Rize'de Bakır İşlemeciliği Canlanıyor

Rize’de yok olmaya yüz tutan bakır işlemeciliği Güneysu Kaymakamlığı tarafından geliştirilen Meslek Edinme Projesi ile yeniden hayat buluyor.

Güneysu Kaymakamlığı tarafından geliştirilen Meslek Edinme Projesi iye Güneysu İlçesi’nde çok sayıda kursiyere bakır işlemeciliği eğitimi veriliyor. Konuyla ilgili olarak Güneysu Kaymakamı Gökmen Çiçek ve kursiyerler Rize Valisi Seyfullah Hacımüftüoğlu’nu makamında ziyaret ederek Vali adına hazırlanmış bakır işlemelerini hediye ettiler.
Ziyaretten duyduğu mutluluğunu dile getiren Vali Seyfullah Hacımüftüoğlu “İlimizin kültürel değerleri arasında yer alan ‘Bakır İşlemeciliği’ konusunda açmış olduğumuz bu kursa iştiraklerinizden dolayı öncelikle sizlere teşekkür ederim. Bizim bu kursu açmamızdaki ilk hedefimiz herkesin bir meslek edinmesini sağlamaktı. Tarihe baktığımızda bir mesleği olmayan toplumların başarılı olamadıklarını, hiçbir zaman bir medeniyet kuramadıklarını, meslek sahibi toplumların ise büyük medeniyetler kurduklarını ve dünyada söz sahibi topluluklar haline geldiklerini görürüz. Bu bakımdan siz kadınları meslek edinme konusunda göstermiş olduğunuz bu özveriden dolayı bir kez daha tebrik ediyorum. Biz Valilik olarak bu faaliyetinizin takipçisi olacağız. Bu kursun bir sonraki aşamasına ilişkin olarak açmamız gerekecek başka kurslar da varsa onları da açacağız. Bakır madenini işleyerek kültür haline dönüştürdüğünüz bu eserlerin pazarlanması konusunda Güneysu Belediye Başkanı ile görüşüp sizlere bir yer temin edilmesini sağlayalım. Evlerinizde yaptığınız ürünlerin pazarlanması o merkezden sağlasın. Sizler bu mirası devraldınız, evlerinizde yapacağınız çalışmalar esnasında çıkacak çekiç sesleri ile büyüyecek çocuklarınızın bu kültürümüzü daha da geliştireceğinden hiç kuşkum yok” dedi.

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.