Rize'de Bayram Ziyaretleri

Rize'de Bayram Ziyaretleri

Rize Valisi Seyfullah Hacımüftüoğlu, Kurban Bayramı nedeniyle ziyaretlerde bulundu. Hacimüftüoğlu, Amacımız yılın tamamını Bayram dayanışması içerisinde geçirmektir dedi.

Hacımüftüoğlu, Belediye Başkanı Halil Bakırcı, İl Alay Komutanı Albay Turhan Talu ve diğer ilgililerle Atatürk çocuk yuvasını ziyaret ederek, çocukların bayramını kutladı ve çeşitli hediyeler verdi. Belediye Başkanı Bakırcı, çocuklara Bayram harçlığı dağıttı.

Daha sonra Rize Eğitim ve Araştırma Hastanesi ile Rize 82. Yıl Devlet Hastanesini ziyaret eden Vali Hacımüftüoğlu ve beraberindekiler, hastalara 'geçmiş olsun' dileğinde bulunarak, hastaların ve çalışanların bayramını kutladılar.


Hacımüftüoğlu, Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Arıf Yılmaz'dan çalışmalar hakkında bilgi aldı.

Vali Hacımüftüoğlu, burada yaptığı açıklamada, Kurban Bayramı nedeniyle çeşitli ziyaretlerde bulunduklarını belirterek, "Bayramlar bir dayanışma ve birliktelik günleridir. Amacımız yılın tamamını Bayram dayanışması içerisinde geçirmektir. Biz dayanışmayı seven bir birbirine destek olan bir toplumun çocuklarıyız. Bu dayanışma örneklerini yaşanan sel, deprem ve afetlerde çok açık bir şekilde gösterdik" dedi.

Hastane imkanlarının Rize'de çok iyi olduğunu belirterek, "Birçok hasta Rize'deki hastanelerin Türkiye standartlarının üzerinde olduğunu bizlere iletti. Avrupa'daki birçok ülkenin de sağlık hizmetinde önündeyiz. Son yaptığımız Hollanda ziyaretinde vatandaşlarımızın tedavi için Türkiye'yi tercih ettiklerini öğrendik. Hastalarımız bayramlarını evde geçirmek yerine hastanede tedavilerini sürdürüyor. Bu anlamda emeği geçenlere teşekkür ediyoruz. Hastalardan bunları duymak çok güzel" diye konuştu.

Belediye Başkanı Halil Bakırcı ise, kurban kesecek vatandaşları uyararak, şunları söyledi:

"Tecrübesi olmayan vatandaşlarımız kurban kesmesin. Kasaplardan tecrübelilerden yardım istesin. Mezbahane ve ana tamir tesislerindeki kesimhanelerden yardım alsın. Bayramda hiçbir vatandaşımızın yaralanarak acil servislere müracaat etmesini gönlümüz arzu etmez. Bu Bayram acemi kasap görüntülerini izlemeyelim."

Rize Emniyet Müdürlüğünü ziyaret eden Hacımüftüoğlu, daha sonra İtfaiye Müdürlüğüne giderek itfaiye çalışanlarını dinledi.

Rize'de bayramlaşma töreni, bayramın ikinci günü saat 13.00'da Cumhuriyet Meydanında belediyenin çadırında yapılacak.

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.