‘Rize'de Böyle Bir Vekil Görmedim’

‘Rize'de Böyle Bir Vekil Görmedim’

"Ben Rize'de böyle bir vekil görmedim" diyen belediye başkanı ile o methiyeli sözlere maruz kalan o vekil:

Rize Milletvekili Hasan Karal, Kalkandere, İkizdere ve Derepazarı ilçelerinde ilçedeki sorunların çözüme kavuşturulması için yapılan toplantılara katıldı. Kalkandere Belediye Başkanı Nihat Çolak burada yaptığı konuşmada "Bugüne kadar mesai saati olmamasına rağmen pazar günü gidip de muhtarları dinleyen bir vekil daha ben görmedim. Mesai gözetmeksizin muhtarların ayağına kadar giden Hasan karalnı gibi görmedim" dedi.
Kalkandere Öğretmenler evinde yapılan toplantıya Rize Milletvekili Hasan Karal, Kalkandere Kaymakamı Yunus Emre Aktuner, Kalkandere Belediye Başkanı Nihat Çolak, Rize İl Genel Meclis Başkanı Hakan Gültekin, Köy ve Mahalle Muhtarları katıldı.

İlçe toplantlarından ilkinde Kalkandere Öğretmenler evinde Köy ve Mahalle Muhtarları ile bir araya gelen Rize Milletvekili Hasan Karal, tek tek bütün muhtarların sorunlarını ve bu yörede yapılan çalışmaları dinledi.
Karal burada yaptığı konuşmada, "Hemen hemen her hafta sonu memleketimize gelerek bu tür toplantıları gerçekleştirip hemşerilerimiz ile beraber oluyoruz.. Hemşerilerimizin Ankara'ya kadar gelip yorulmalarından ziyade bizlerin onların ayağına gelerek onların sorunlarını dinlemek ve o sorunlara çözüm üretebilmeyi daha doğru bir yaklaşım olarak buluyorum. Bizde bu yaklaşım çerçevesinde fırsat buldukça ilimize gelerek gerek il bazında gerekse ilçeler bazında vatandaşlarımızın sorunlarını yerinde dinleyip onlara çözüm üretmeye çalışıyoruz. Bu vesileyle bugün, geçtiğimiz aylarda ilimizde yaşanan afette Rize'de en çok hasar gören ilçelerimizden olan Kalkandere'deyiz.  Yaşanan afet sonrası ilçemizde ne gibi çalışmalar yapıldığını ve eksiklikleri yerinde görmek eksikliklerin tespit edilerek gereken mevzuatların yerine getirilmesi için buradayız." dedi.
2012 yılı içerisinde KÖYDES kapsamında Rize'ye gönderilecek olan ödeneğin arttırılması konusunda gayretli çalışmaları olduğunu ifade eden Karal, "İnşallah bizim gayretlerimiz siz değerli muhtarlarımızın özverili çalışmalarıyla Kalkandere ve diğer ilçelerimiz hak ettikleri hizmeti almaya devam edecektir. Cumhuriyet tarihinde Köylerin en fazla yatırım aldığı dönem bizim dönemimizdir. Ortalama bir rakam ile ifade edecek olursak son yedi sekiz senede iki yüz milyondan fazla para Rize Köylerine gelmiştir. Biz hükümet olarak Sayın Başbakanımızın başlatmış olduğu KÖYDES projesi ile Türkiye'deki bütün köylerin ulaşım başta olmak üzere alt yapı ve içme suyu problemlerini tamamen giderilmesini hedeflemekteyiz. Tabi ki bu projelerin daim olması ve en iyi sonucun ortaya konması için bizlerin ve sizlerin en hat safhada özen göstererek çalışması şart" dedi.
Toplantıda söz alan Rize Genel Meclis Başkanı Hakan Gültekin, "Sayın Vekilimizin de değindiği Afet konusunda hem İl Tarım Müdürlüğü hem de İl özel İdaresi bünyesince sarf edilen çalışmalar sonucu bir noktaya geldik. Afetin yaşandığı ilk gün Kalkandere ilçemize yaklaşık sekiz makine gönderip çalışmalarımıza ilk günden başladık. Yapılan çalışmaları bugüne kadar bizzat yerinde inceleyip gördük. Nitekim çalışmalar devam etmektedir. Biz İl Özel İdare olarak siz değerli Muhtarlarımızın her zaman yanındayız. İstediğiniz an İl Özel İdareye gelerek taleplerde bulunabilirsiniz" dedi.
HASAN KARAL GİBİSİNİ GÖRMEDİM
Kalkandere Belediye Başkanı Nihat Çolak ise yaptığı konuşmada "Sayın Vekilimizin aramızda olmasını sevinçli bir gün olarak değerlendiriyorum. Nitekim kendisi her hafta sonu ilçelerimizi ziyaret edip dinlemektedir. İlçemiz adına projelere verdiği destekler için kendilerine çok teşekkür ediyorum. Sizde takdir edersiniz ki bugüne kadar mesai saati olmamasına rağmen pazar günü gidip de muhtarları dinleyen bir vekil daha ben görmedim. İlçemizde Sayın Kaymakamımız ile beraber gerçekten çok uyumlu bir şekilde çalışmalarımız devam ediyor. Bu uyuma Sayın Muhtarlarımızın da vermiş oldukları destek olaya ayrı bir değim yerinde ise takım ruhu katmaktadır. İlçemizde yaralar sarılmaktadır. Devletimizin göndermiş olduğu ödenekler, Muhtarlarımızın yerinde ve ince çalışmalarıyla Kaymakamlığımızca çok doğru ve yerinde kullanılmıştır. Afetin ilk gününden bugüne kadar yapılan çalışmalar sonucu gelinen nokta bellidir. Bundan sonrada aynı gayretle devam edeceğiz. Ben başta Başbakanımız olmak üzere Sayın Millet vekilimiz ve siz değerli misafirlerimize teşekkür ediyorum" dedi.
Kalkandere'deki toplantının ardından İkizdere ve Derepazarı ilçelerindeki teşkilat toplantılarına da katılan Rize Milletvekili Hasan Karal, bölgelerdeki sorunları gerek Rize AK Parti Teşkilat üyelerinden gerekse vatandaşlarca istişare ederek bilgi aldığını söyledi.

 


Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.