Rize'de Çay Kongresi Yapılacak

Rize'de Çay Kongresi Yapılacak

Ankara Rizeliler Derneği ve Rize Ticaret Borsası işbirliği ile "Yeşil Altın - Türk Çayının Markalaştırılması Ve Uluslarası Tanıtımı 2023 Vizyonu Çalıştayı" düzenlenecek.

16-20 Kasım tarihleri arasında Rize Ticaret Borsası'nda 5 gün boyunca yapılması planlanan "Yeşil Altın - Türk Çayının Markalaştırılması Ve Uluslarası Tanıtımı 2023 Vizyonu Çalıştayı" ile Türk çayının diğer ülke çaylarına olan farklı özellikleri öne çıkarılarak Türk Çayının Markalaşması ve dünyaya tanıtımı için bir yol haritası sunulacak.

TurkishTea olarak adlandırılacak olan Türk çayı ve altında oluşacak markalarla sektörün birlikte tanıtım imkanları araştırılarak, tanıtma grubu, ihracatçı birlikleri gibi kurumsal yapıların oluşumuna alt yapı hazırlanarak, TurkishTea formatı ile Türk çay içme kültürünün de tanıtımı amaçlanıyor.

5 gün boyunca yapılacak çalışmalarla yörede "Çayın alternatifi Çaydır" sloganı ile çay üretilmesi ve ürün çeşitlendirmesi, Türk çayının markalaşması ve uluslar arası tanıtımını ve sektörün 2023 yılı hedefleri belirlenecek. Çalıştaya, Çaykur, özel çay firmaları, pazarlama, reklam ve markalaşma uzmanlarının yanında Turquality, Patent Enstitüsü, TSE, KOSGEP, Tanıtım Grupları, TOBB’dan uzmanlar katılacaklar.

Çalıştayın ilk gününde, "Çay sektörünün hedefleri, Markalaşma ve önemi ile neden marka değiliz?" gibi konular ele alınacak. 2. ve 3. günlerde ise sektör ve uzmanlarla birlikte Prof. Dr. Feramuz Özdemir ile Prof. Dr. Cengiz Sayın’ın moderatörlüğünde arama konferansı yapılacak.

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.