Rize'de depremzedeler geçiçi konutlarında

Rize'de depremzedeler geçiçi konutlarında

Van'da meydana gelen 7.2 ve 5.5 büyüklüğündeki depremlerin ardından Rize'ye gelen 64 kişilik 10 aileye geçici konutlarının anahtarları verildi.

Güneysu İlçesi Türk Kızılayı Şükrü-Nürten Topçu Rehabilitasyon Merkezi'nde düzenlenen anahtar teslim töreninde konuşan Türk Kızılayı Genel Başkan Vekili Hasan Karahan, Van ve civarında meydana gelen depremlerin hemen ardından bölgede barınma, ısınma, giyecek, beslenme ve psikososyal destek çalışmalarına başladıklarını belirtti. Türkiye'de birçok sosyal tesisin kapılarının depremzedelere açıldığını ifade eden Karahan, "Rize'de de Türk Kızılayı Şükrü Nurten Topçu Rehabilitasyon Merkezi'ne ait 12 dairelik personel lojmanını 64 kişilik 10 ailenin hizmetine açtık. Onları burada misafir edeceğiz. Depremzede ailelerin ihtiyaçları Rize Ticaret Borsası ve Kızılay Rize Şubesi tarafından karşılanıyor. Burada hiçbir ihtiyaçları olmayacak." dedi.

"Van'dan gelen siz depremzede kardeşlerimiz bizim öz be öz kardeşimizsiniz, biz sizin öz be öz kardeşiniziz" diye seslenen Karahan şöyle devam etti: "Yurdun dört bir tarafı koptuk Van'a gittik oluk oluk. Bu devlet elindeki imkanları oraya boşalttı. Çok fedakarene yardımlar oldu. Yapılan yardımları bilen birisi olarak bu millete hiçbir şey olmayacağını biliyorum. Çok daha güzel günlerde birlikte olacağız. Kim ne derse desin, kim kafasında hangi planı uygularsa uygulasın. Depremzede kardeşlerimiz kendi öz evlerine gelmiştir. Hoş geldiniz. Rize insanı sizi bağrına basmaktan ne derece memnun olduğunu zamanla göreceksiniz. En önemli şey kardeşlik ve paylaşma duygusudur. Gün bugündür, kardeşlik günü bugündür."

Konuşmaların ardından depremzede ailelere geçici olarak tahsis edilen konutların anahtarları verildi. Van'dan Rize'ye gelen depremzede Seyfettin Yıldız, kendilerine Şırnak, Bingöl gibi farklı illere gidebileceklerinin söylendiğini ifade ederek, "Ancak Başbakanımız Recep Tayyip Erdoğan'ı çok seviyorum. Hepsine yok dedim. Özellikle Rize'ye Başbakan'ımızın memleketine gelmek istedim. Burada hiçbir eksiğimiz yok. Allah herkesten razı olsun." diye konuştu.

Rize'de eğitimine devam eden Merve Yıldız ise Rize'yi çok sevdiğini, okul arkadaşları ve öğretmenlerinin kendisine çok iyi davrandığını, sürekli Rize'de kalmayı çok istediğini söyledi.

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.