Rize'de Diyaliz Hastasının Yardımına Kar Ambulansı Yetişti

Rize'de Diyaliz Hastasının Yardımına Kar Ambulansı Yetişti

Rize'de diyalize girmesi gereken bir hasta, kar yağışı nedeniyle köy yolunun kapanması üzerine, paletli kar ambulansı ile alınarak hastaneye götürüldü.

Rize'nin Güneysu ilçesinde diyalize girmesi gereken bir hasta, kar yağışı nedeniyle köy yolunun kapanması üzerine, Rize UMKE'nin paletli kar ambulansı ile alınarak hastaneye götürüldü.

İlçenin Güneli köyünde yaşayan Mustafa Bıyık (67), 112 Acil Servis ekiplerini arayarak bugün diyalize girmesi gerektiğini, ancak kar nedeniyle köy yolunun kapalı olduğunu söyledi.

Bunun üzerine sadece karda hareket edebilen Rize UMKE'nin paletli kar ambulansı, taşıyıcı kamyona yüklenerek Güneysu ilçesine götürüldü. İlçede, köy yoluna giden yolda taşıyıcıdan indirilen paletli kar ambulansı, yolu kar nedeniyle kapalı olan Güneli köyüne giderek Mustafa Bıyık'ı evinden aldı.


Daha sonra ilçe merkezine getirilen Bıyık, paletli kar ambulansından indirilerek bir başka ambulansa konuldu. Bıyık, ardından hastaneye götürülerek diyalize girdi.

İl Sağlık Müdürü Dr. Mustafa Tepe, yaptığı açıklamada, paletli kar ambulansının çok önemli görev ifa ettiğini belirterek, ''Kar nedeniyle ulaşılamayacak yerlere paletli kar ambulansı ile ulaşmaya çalışıyoruz. Mağdur kalan hastaları paletli kar ambulansı ile alabiliyoruz'' diye konuştu.

Sağlık Müdürlüğü olarak kar nedeniyle yolu kapanabilecek yerlerde olan doğumuna 1 ay kalan ve riskli durumu olan hamileler ile diyaliz hastalarını kent merkezindeki devlete ait misafirhanelerde ücretsiz konaklattıklarını ifade eden Tepe, ''Bu tür durumu olan hastalarımıza misafirimiz olmalarını tavsiye ediyoruz. Bu imkanı kullanırlarsa kendileri de zorluk yaşamazlar'' dedi.

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.