Rize'de, Dünya Yürüyüş Günü Etkinliği

Rize'de, Dünya Yürüyüş Günü Etkinliği

3 Ekim Dünya Yürüyüş Günü dolayısıyla, ''Hareket İlaçtır Her Derde, Hayde Rize Hayde'' slogonu ile yürüyüş gerçekleştireceklerini söyledi.

Rize Valiliği binası karşısındaki sahil dolgu alanından başlayacak yürüyüşe herkesi davet eden Rize Halk Sağlığı Müdürü Faik Özşahin, ''Toplumumuzun fiziksel aktivite konusunda bilgi düzeyi yetersiz. Fiziksel aktivitenin sağlık için öneminin yeterince anlaşılamaması dolayısıyla, giderek daha hareketsiz bir yaşam tarzı benimseniyor'' dedi.

Özşahin, toplumda obezite, kalp damar hastalıkları, hipertansiyon, diyabet ve osteoporoz gibi kronik hastalıkların görülme sıklığını arttıran önemli nedenlerden birinin az hareket edilmesi olduğunu ifade ederek, şunları kaydetti:

''Bireylerin fiziksel aktiviteyi yaşamlarının bir parçası haline getirmeleri, sağlıklı kilonun sürdürülmesi, dayanıklılık, güç ve esnekliğin artmasında rol oynadığı gibi, kronik hastalıklara yakalanma riskini azaltarak, artan sağlık harcamalarının azaltılmasında da önemli bir rol oynamaktadır. Haftanın beş günü en az 30 dakika orta şiddette fiziksel aktivite yapılması sağlığın korunması, kardiyovasküler hastalıklar, diyabet, kolon ve meme kanseri riskini azaltmak için yeterli olacaktır. Orta şiddette fiziksel aktivite, solunum veya kalp atış hızında küçük artışlara neden olan orta düzeyde fiziksel efor gerektiren fiziksel aktivitelerdir.''

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.