Rize'de Eğitim Öğretim Masaya Yatırıldı

Rize'de Eğitim Öğretim Masaya Yatırıldı

Rize Valisi Seyfullah Hacımüftüoğlu, eğitimde hedeflerinin ilk 10 sıraya yükselmek olduğunu söyledi.

Hacımüftüoğlu, Rize Lisesi Konferans Salonu'nda düzenlenen eğitim-öğretim yılı değerlendirme toplantısında yaptığı konuşmada, Rize Valiliğindeki görevinde 2 yılını tamamladığını, bu nedenle artık ne yapıldığının cevabının verilmesinin zamanının geldiğini belirtti.

Bugüne kadar eldeki imkanlar ölçüsünde iyi işler yaptıklarını, hedeflerinin ilk 10 sıraya yükselmek olduğunu kaydeden Hacımüftüoğlu, ''Üniversiteye yerleştirmede ilimiz 70'inci sıralardan 35'inci sıraya çıktı. Mesleki yerleştirmede de oldukça iyi yerdeyiz. İlimizdeki meslek liselerinden mezun olan öğrencilerin yüzde 75'i iş buluyor. Dolayısıyla bunlar başarıdır'' dedi.

İyi durumda olduklarını, ancak daha iyi olmaları gerektiğini ifade eden Hacımüftüoğlu, ''Olduğunuz yerde kalırsanız arkadan gelen sizi geçer. Öğrencilerimize daha fazla vakit ayıracağız. Veliler ile işbirliği yapacağız. Veliyi öğrencisi ile ilgili hale getireceğiz. Veli mutlaka sistemin içine çekilmelidir. 2 yıldan bu yana yaptığımız seminerlerle 20 bin veliye ulaştık. Bu yıl sonuna kadar tüm velilere ulaşmayı hedefliyoruz. Buna ulaşan ilk il olmak istiyoruz'' diye konuştu.

Hacımüftüoğlu, Rize'nin ''Ana-Kız Okuldayız Kampanyası''nda geçen yıl birincilik ödülü aldığını, bunu başaranın da eğitimciler olduğunu dile getirerek, ''Başarı da başarısızlık da eğitimciler sayesindedir. Eğitimde hedefimiz ilk 10 sıraya yükselmek ve orada kalıcı olmak. Bunu başarmak için gerekli fiziki şartlar ve öğretmen kalitesine sahibiz'' dedi.

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.