Rize'de Engelli Muhtarın Çilesi

Rize'de Engelli Muhtarın Çilesi

Rize'nin Çamlıhemşin ilçesi Yağmurlu Mahallesi'nin engelli Muhtarı Yaşar Çalık'ın, belediyeye dilekçe vermesine rağmen, önündeki engeller kalkmadı!

Rize’nin Çamlıhemşin ilçesinde, tam bir duyarsızlık örneği yaşanıyor.

Engelli olduğu için akülü arabasıyla seyahat edebilen 54 yaşındaki Yağmurlu Mahallesi Muhtarı Yaşar Çalık, 6 kilometre mesafeden ilçe merkezine gelene kadar karayollarının yanlışları, ilçe merkezine geldikten sonra ise belediyenin umursamazlığı ile karşılaştığını söyledi. Tepkisini pankartla dile getiren Muhtar Çalık, engellilere karşı duyarlılık istedi.



Muhtar Yaşar Çalık, duyarsızlığa olan tepkisini elindeki, “Ben ne ilk özürlüyüm, ne de son özürlü olacağım. Parka girmek için özürlü kaldırımı istiyorum.” yazılı pankartı taşıyarak dile getirdi.



Muhtarı olduğu Yağmurlu mahallesinden şehir merkezine gelirken karayolunun kenarında 15 santim yükseklik olduğu için can korkusuyla seyahat ettiğini söyleyen Muhtar Çalık, “Ben ne ilk özürlüyüm ne de son olacağım. Bir gün bir arabanın bana vurmasından korkuyorum. İlçeye gelirken karayolunun standartlara uygun olmaması nedeniyle sıkıntı yaşıyorum. İlçe merkezine gelince başka bir engel önüme çıkıyor. Dinlenmek, bir çay içmek için parka bile giremiyorum. Kaldırımlar yüksek yapılmış. Belediyeye dilekçe verdim. Ama engeller kaldırılmadı. Engellilerin önündeki engellerin kaldırılmasını istiyorum.” dedi.



Pazar53


Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.