Rize'de Esnafın zararı büyük

Rize'de Esnafın zararı büyük

Rize'de 24 Eylül Cumartesi günü meydana gelen afetin raporu hazırlandı.

Konuyla ilgi bir açıklama yapan Rize-Artvin Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Bölge Birliği Başkanı Tahsin Bekir Yazıcı, sel felaketinde zarar gören esnafın zor bir dönem geçirdiğini belirterek, "Yaklaşık bin esnafımızın çok ciddi zararları olduğunu tespit ettik. Afetin şehir merkezinde yaşanması, Rize'ye ekonomik olarak çok büyük zarar verdi. Dünyada en çok yağış alan kentler arasında bulunan Rize'de meydana gelen afet nedeniyle birçok işyerimizde işlerin yeniden normale dönmesi uzun zaman alacak.

Ama devletimizin zarar gören esnafımıza destek olması gerekir. Bizde Rize Esnaf Sanatkar ve Kredi Kefalet Kooperatifi ile yaptığımız tespitlerde 150 kredi kullanan esnafımızın mağdur olduğunu gördük. Esnafımızın bu mağduriyetini biraz da olsa hafifletmek için bazı çözüm arayışı içerisindeyiz. Bununla ilgili bir dosya ve mağdur olan iş yerlerinin fotoğraflarını hazırlayarak merkez birliğimize gönderdik.


Rize'de yaşanan sel felaketinin tüm detaylarını bu dosyada oluşturduk. 150 esnafın kooperatifimize olan borçlarını faizsiz bir yıl ertelenmesini talep ettik. İş yerlerini tamamen kaybeden esnaflarımız var. Bunlara da kısa sürede maddi yardım yapmak için girişimlerimiz oldu. Bunun da hemen neticelenmesi için Ankara Merkez Birliği ile görüşme halindeyiz" dedi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.