Rize'de İstimlak Sorunu

Rize'de İstimlak Sorunu

Rize'de bütün projeleri tek tek uygulamaya koyduklarını belirten AK Parti Rize Milletvekili Hasan Karal, Güney Çevre Yolu konusunda en büyük karşılaştıkları sıkıntının istimlak olduğunu söyledi.

Güney Çevre Yolu konusunda karşılaştıkları en büyük sıkıntının istimlak olduğunu dile getiren Ak Parti Rize Milletvekili Hasan Karal, ''İstimlaklar Rize'de çok büyük paralar tutuyor. Toplam bedeli 1 katrilyonu geçiyor.

Kaldı ki bu rakam 2012 yılında Türkiye Cumhuriyeti devletinin ülke geneline yapacağı 30 katrilyonluk toplam yatırımın otuzda birine tekabül ediyor.

 Türkiye'de 2012 yılında yapılacak bütün projelerin toplam maliyeti 30 katrilyon. Sadece Rize'deki yatırımların proje maliyeti değil, istimlak tutarı 1 katrilyonu geçiyor. Ama bu konuda işi çok sıkı takip ederek netice alıyoruz. Geçen hafta 0 ile 4 kilometre arasındaki istimlak paralarını ödedik. Yaklaşık 45 trilyon parayı gönderdik. Gündoğdu-Veliköy yolunun ilk 2 kilometresinin kamulaştırma bedeli olarak da 10 trilyon gönderdik. Kamulaştırmaların bir an önce neticelenmesi ve müteahhitlerin çalışmalarını hızlandırması için 55 trilyon parayı Rize'ye gönderdiklerini belirtti.

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.