Rize’de Kamu Çalışanları Eylemde

Rize’de Kamu Çalışanları Eylemde

Türk Tabipler Birliği ve KESK’e bağlı sendikalar “kamu çalışanlarının temel haklarının gasp edildiği” gerekçesiyle bugün yurt genelinde grev kararı alırken, Rize’de bir grup kamu çalışanı gösteri yaptı.

Rize’de Cumhuriyet Caddesi’ndeki Atatürk Anıtı önünde düzenlenen gösteriye, Kamu Emekçileri Sendikası, Sağlık Emekçileri Sendikası, CHP, İHD, ESP ve ÖDP gibi siyasi parti ve kuruluşlarda destek verdi.
Fındıklı, Ardeşen ve Pazar ilçelerinden gelen kamu çalışanları da gösteriye katıldı. Hükümeti protesto eden pankartların açıldığı eylemde, üzerinde Rize Üniversitesi’nin isminin Recep Tayip Erdoğan Üniversitesi olarak değiştirilmesini protesto eden yazıların bulunduğu dövizler dikkat çekti.
Burada bir basın açıklaması yapan Sağlık Emekçileri Sendikası Rize Temsilciliği Başkanı Deniz Çelebi, yapılmak istenen kanun değişiklikleri ile bir çok haklarının ellerinden alınmak istendiğini belirterek, “Grev hakkımız, örgütlenme özgürlüğümüz, özlük ve demokratik haklarımızı yok sayan, demokratik bir sendika yasasında olması gereken düzenlemelerin hiç birisine yer verilmeyen, tamamen yandaş konfederasyonun siparişine uygun hazırlanan ve iki aydır bakanlar kurulunda bekletilen bir taslakla karşı karşıyayız. Buradan hep birlikte söz veriyoruz. Karanlığın, baskıların, yoksulluğun, sefaletin dünyasına karşı, emeğin dünyası için mücadelemizi yükselteceğiz” dedi.


Gösteride konuşan Rize Tabipler Odası Başkanı Zelkif Akgül ise hastanelerin satılmam istendiğini belirterek, “Bugün yapılan bir grev değil bir uyarıdır. Uluslararası bir organizasyona karşı bir uyarıdır. Gemi batıyor. Hem hastalıklara hem de uluslararası sermayenin zorbalıklarına karşı beraber hareket etmenin zamanıdır” dedi.
Yapılan konuşmaların ardından sloganlar atılarak tulum eşliğinde horon oynandı. Ardından eylemci grup dağıldı.
Rize’de kamu çalışanları iş bırakma ve yavaşlatma eylemi yapmazken, Pazar ve Fındıklı ilçelerinde eyleme destek veren kamu çalışanlarının olduğu öğrenildi.



Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.