Rize'de Kanser Merkezinin Yeri Değişti

Rize'de Kanser Merkezinin Yeri Değişti

Rize'de Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ndeki kanser tanı ünitesi, il merkezinde hizmete giren yeni devlet hastanesinde hizmetine devam edecek.

Rize İl Sağlık Müdürü Mustafa Tepe, Kanser Erken Teşhis Tarama ve Eğitim Merkezlerinin kuruluş amacının kansere bağlı ölümleri azaltmak, farkındalık artışı sağlamak, ileri evrede tanı alan kanser olgularını azaltmak olduğunu bildirdi.

Tepe, yaptığı yazılı açıklamada, kanserin artan önemi ve maliyetinin, kanserin önlenmesi, erken tanı ve tarama faaliyetlerini ön plana çıkardıklarını belirtti.

Bu amaçla Sağlık Bakanlığı Kanserle Savaş Dairesi Başkanlığınca devlet hastanelerine entegre olarak, gerektiğinde hastanenin tüm imkanlarından faydalanacak şekilde Kanser Erken Teşhis Tarama ve Eğitim Merkezleri tesis edildiğini anlatan Tepe, Rize'de bugüne kadar Eğitim ve Araştırma Hastanesi bünyesinde hizmet vermekte olan merkezin bundan sonra il merkezinde hizmete giren devlet hastanesinde hizmetine devam edeceğini ifade etti.

Merkezin kuruluş amacının meme, rahim ağzı, kalın bağırsak ve prostat kanserlerine bağlı ölümleri azaltmak, farkındalık artışı sağlamak, ileri evrede tanı alan kanser olgularını azaltmak olduğunu vurgulayan Tepe, şunları kaydetti:

"Kanser taraması, kanseri, tedavisinin çok daha kolay ve etkili olabildiği erken evrelerde yakalamak için test ve muayenenin yapılmasıdır. Bu amaçla 50-69 yaş grubundaki kadınlar meme ve kalın bağırsak kanser taraması, 30-65 yaş grubundaki kadınlar rahim ağzı kanseri, 50-70 yaş grubundaki erkekler ise prostat ve kalın bağırsak kanseri taraması için hastanemize başvurabilir. Bu yaş grubundaki tüm vatandaşlarımız öncelikle bağlı bulundukları aile hekimlerine başvurarak randevu aldıktan sonra merkezimizden tarama amaçlı hizmet alabilirler. Vatandaşlarımız Kanser Erken Teşhis Tarama ve Eğitim Merkezinden kendileri randevu almak zorunda değillerdir. Randevuları aile hekimleri de alabilir. Aynı zamanda vatandaşlarımız direkt olarak kendileri de bu merkeze başvurabilirler. Sosyal güvencesi olmayan vatandaşlarımıza yönelik yapılan tüm taramalar da ücretsizdir."

Tepe, ilde toplum tabanlı taramalara devam edileceğini, belirtilen yaş grubundaki vatandaşların konuya hassasiyetle yaklaşıp en kısa zamanda aile hekimleri ile işbirliği içerisinde Kanser Erken Teşhis Tarama ve Eğitim Merkezinden randevu almalarını talep ettiklerini belirterek, bu konuda hassasiyet gösterilmesinin vatandaşların menfaatine olacağını kaydetti.

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.