Rize'de kız kardeşi sayesinde hayata tutundu

Rize'de kız kardeşi sayesinde hayata tutundu

Rize'de "Artık kötü günler geride kaldı. Kız kardeşime minnettarım. Çok şükür artık sağlığıma tekrar kavuştum" sözlerini sarfeden böbrek hastası, kızkardeşinin verdiği böbrekle yeniden hayata tutundu.

Rize’nin Çayeli ilçesi’nde 7 aydır böbrek yetmezliği nedeniyle tedavi gören İlyas Ateş (45), kız kardeşinin böbreğini bağışlamasıyla hayata yeniden tutundu.

Medicana Sağlık Grubu Hastanesi'nde Doç. Dr. Emin Barış Akın, yönetiminde gerçekleştirilen ameliyat ile kız kardeş Fatma Atmaca (43)'dan alınan böbrek İlyas Ateş’e (45) başarılı bir şekilde nakledildi.

Son 7 aydır haftanın üç günü diyalize bağlı olarak yaşamak zorunda kalan İlyas Ateş; “Çok şükür artık sağlığıma tekrar kavuştum. Kız kardeşime minnettarım. Artık kötü günler geride kaldı. Beni ameliyat edip birkaç günde ayağı kaldıran Doç. Dr. Emin Akın’a teşekkür ederim” diye konuştu.

Tedavi süresinin baştan sonuna kadar yanında bulunan dayısının oğlu Mehmet Emin, “İlyas bizim Ailenin bir ferdi. Hastalığın önüne elbet geçilmez. Hastalığı veren Allah şifayı da verdi.Kardeşinin böbreğini vermesi gerçekten hastamızdan çok bizleri yakınlarını mutlu etti. Aile içerisinde böyle bir paylaşım umarım tüm Dünya’ya özellikle böbrek hastalarına örnek olur. Hastamızın ameliyatı başarılı bir şekilde gerçekleşti. Hastamız birkaç güne kalmaz taburcu olacak.Tekrar sağlığına kavuştuğu için çok mutluyuz. Bu aşamada emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” dedi.


Karadeniz Teknik Üniversitesi Farabi Hastanesi’nde diyalize giren börek hastası İlyas Ateş, “Sürekli Trabzon’a gelmek zorunda olduğundan dolayı sıkıntılar çektiğini, daha sonra Çayeli Devlet Hastanesinin de girişimleriyle Çayeli’ne gelen diyaliz sistemi sayesinde Trabzon’a gitmeye gerek kalmadığını ifade etti. İstanbul’da bulunan özel bir hastanenin tüm Türkiye genelinde yapmış olduğu bir araştırma ile böbrek hastalarına ulaşıldı. Çayeli İshakoğlu Devlet Hastanesi Başhekimi Yahya Kesici’nin bu konuyu doktorlara iletmesinin ardından doktorlarla görüşerek hemen İstanbul’da bulunan özel hastaneye gittik.” dedi.

İstanbul Çamlıca Medicana Hastanesi Doç. Dr. Emin Barış Akın’ın gerçekleştirdiği ameliyat sonrası yeni böbreğine kavuşan Ateş eski sağlığına kavuştu. İki çocuk annesi olan Fatma Atmaca; "Kardeşime verdiğim böbrekle yeniden hayat bulması ailemizi de mutlu etti. Eşimin de izniyle verdiğim böbrek sonrası abim tekrar sağlığına kavuştu" dedi.

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.