Rize’de Konteynır Taşımacılığı Başladı

Rize’de Konteynır Taşımacılığı Başladı

Orta ve Doğu Karadeniz bölgesinin en derin limanı olan RİPORT Rize limanında konteynır taşımacılığı ARKAS denizciliğe ait ESRA A isimli 12 bin tonluk konteynır gemisi ile startını verdi.

Çayeli bakır işletmesine ait cevherleri Çin’e götürecek olan gemi Rize limanına yanaştırılırken yapılan çalışmalar büyük bir titizlikle gerçekleştirildi.

2003 Yılında Trabzon limanın başlattığı konteynır taşımacılığını 2011 ağustos ayında samsunla devam ettiren ARAS denizcilik ile MSC Firması şimdilerde ise ARKAS Rize limanından tek başına periyodik olarak Rize limanı ile bu taşımacılığı konteynırlar ile yürütmeye başladı.

12 Bin tonluk geminin Rize limanına yanaştırılmasından sonra açıklamalarda bulunan Arkas denizcilik ve nakliyat A.Ş Karadeniz bölge müdürü Türker Çalık yaptığı açıklamasında RİZEPORT LOJİSTİK yetkilileri ile ve Çayeli bakır işletmesine ait cevherleri 27.5 tonluk konteynırlar ile Çine göndermek için gemiyi Rize limanına yanaştırdıklarını söyledi.



Çalık hedeflerinin diğer ihracat ve ithalat yapan firmalarla görüşerek bunu 15 günlük periyotlar halinde yapmak olduğunu burada Konteynır taşımacılında avantaj üretilen malın an yakın limandan gitmesi gereken noktaya hızlı ve ucuz götürülmek olduğunu dile getirdi.

Riport Rize limanı yönetim kurulu başkanı Asım Çillioğlu  konteynır taşımacılığı Rize ve bölge ticari hacmi için çok önemli olduğunu bunu gerçekleştirebilmek büyük mücadeleler verdiklerini, İşlemlerin hızlı ve sağlıklı olması için personelimize birçok eğitim ve yatırım yaptıklarını belirtti. Asım Çillioğlu hedefleri için de Orta Asya ülkelerine kara yolu ile taşıdığız uluslar arası yükleri Rize limanını üs yaparak Azerbaycan ve Gürcistan olmak üzere sevkıyatları geliştirmek olduğunu da söyledi.



Çillioğlu Rize de iş yapan İthalatçı, ihracatçı ile Çay ve sanayi firmaları yanında diğer firmaların da konteynır taşımacılığına önem vermeleri gerektiğini ifade ederek bunun Rize Ticaretine büyük katkı sağlayacağını aktardı.

Rize limanı çok daha büyük gemi 35.000 tonluk ağırlamasına rağmen şimdiye kadar limanımıza yük almaya gelen ilk gemi olmasına rağmen 12 Bin ton kapasiteli ESRA A isimli gemi Çayeli bakır işletmesinden aldığı cevheri yükleyerek Rize limanında ayrıldı ve Çine doğru yola çıktı.

Konteynır gemisinin Rize limanına gelip sorunsuz kaldırılmasından sonra Rize Millet vekili Hasan Karal Rize limanını ziyaret ederek Liman ticareti hakkında bilgi aldı.


Hasan Karal Liman ziyaretinde hizmet anlamında bir başarı daha göstererek Rize limanından tarım, kereste ve orman ürünlerinin Rize limanı olarak atanması ile ilgili Resmi Gazete müjdesini RİZEPROT LOJİSTİK İcra kurulu başkanı Ali Çillioğlu’na kendi verdi. 




Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.