Rize’de Köylülerin Tünel Eylem

Rize’de Köylülerin Tünel Eylem

Rize’de birleşen 6 köy ve 1 mahalle muhtarlığı, yapımı planlanan ve 40’a yakın köy ile bir beldenin kent merkezi ile ulaşımını kısaltacak Salarha Tünelinin bir ucunun Dörtyol köyü civarından çıkması yönündeki taleplerini düzenledikleri yürüyüşle gündeme getirdiler.

Dörtyol, Derebaşı, Sütlüce, Örnek, Zincirli, Camidağı köyleri ile Fatih Mahallesi Muhtarları ile vatandaşlar ellerinde “Tünelin aşağıdan olması bölgeye yararlı, yukarından olması zararlı” , “Tünel sizden, toprak bizden” ,”Yolun ve sözün kısasını severiz” ,”Tünelden yararlanmak bizim de hakkımız” pankartları açarak Dörtyol Köyü girişinden köy meydanına kadar yürüdü.

Burada Dörtyol Köyü’nde yapımı devam eden Fatih Sultan Mehmet Han Camii ve Sosyal Tesisleri Yaptırma ve Yaşatma Derneği Başkan vekili Dursun Ali Toptan, yaptığı konuşmada Rize merkez güney çevre yolu projesi içerisinde yer alacak Salarha-Dörtyol ve Güneysu’yu Rize’ye bağlayacak tünel çalışmasının, giriş ve çıkışlarının belirlenmesi için yapılacak olan etütlerde bölgenin tamamına en kısa yoldan ve en geniş hizmeti en sağlıklı bir şekilde verebilmesi için ilgililerin gereken duyarlılığı göstereceğine inandıklarını söyledi. Yapılacak tünel çalışmasının ileride telafisi mümkün olmayacak durumlara düşmemesi için ileriye dönük çok iyi hesapların yapılması gerektiğini vurgulayan Toptan, “Bölgemiz bir eğitim merkezi haline gelmektedir

Ayrıca yapımı süren bir külliye inşaatımız da bulunuyor. Rize’yi Çağrankaya yaylasına bağlayan en kısa yol güzergahı da yine bölgemizde yer almaktadır. Bu nedenle tünel çıkış için en uygun güzergah asfalt tesisi ile taş ocağı arasında kalan bölüm olduğu kanaatindeyiz. Tünelin bu istikamette olması hem bizden yukarıdaki köylerin ulaşımını hem de bizim ulaşımımızı kolaylaştıracaktır” dedi.
Köy Muhtarları daha sonra birlikteliklerini simgelemesi için hep birlikte Salarha Deresi’ne çiçek bıraktı.



Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.