Rize'de kurban pazarı yeri hazırlanıyor

Rize'de kurban pazarı yeri hazırlanıyor

Kurban pazarı için İslampaşa Mahallesi Taşlıdere Çay Fabrikası yanında bulunan Tır parkı hazırlanıyor. 21 Ekim’den sonra hayvan alımlarına başlanacak. Kurban olmayacak hayvanlar kesinlikle Pazar yerine alınmayacak.

Rize’de Kurban pazarı için önceki yıllarda olduğu gibi; İslampaşa Mahallesi Taşlıdere Çay Fabrikası yanında bulunan Tır parkı hazırlanıyor. Yaklaşık 4000 hayvanın koyulabileceği şekilde düzenlenen Pazar yerinde ayrıca satıcı ve alıcıların rahatı için ihtiyaç birimleri oluşturuluyor.

 

21 Ekim’de Başlıyor.

Tır parkındaki tırların izin alınan uygun bir yere depolandığını belirten Rize Belediye Başkan Yardımcısı Osman Karavin; “Geçtiğimiz yıllarda olduğu gibi bu yılda sorunsuz bir Kurban mevsimi geçirme telaşındayız. Herkesin rahatı için Pazar yerini İslampaşa mahallesinde ki Tır parkında kuruyoruz. Hayvan alımına 21 Ekim’de başlayacağız. İçinde; tuvalet, duş ve içme suyu gibi ihtiyaç birimlerini oluşturuyoruz. Hijyeni yine üst düzeyde tutacağız. Temizlik işleri tarafından alanda sürekli kireçleme yapılacak. Numaralandırdığımız çadırlardaki her kurbanlığın kaydını yapıp, interaktif ortamda ilgili yerlerden doğrulatacağız. Yer tahsisini, kontrolü ve güvenliği belediye ekiplerimizce sağlayacağız. Alıcının ve satıcının hakkını gözetmek amacıyla geçen yıl olduğu gibi bu yılda elektronik tartı kuracağız” dedi.

 
Kurban Olmayacak Hayvanlar Alınmayacak.

Osman Karavin yaptığı açıklamada ayrıca, “Altını çizerek belirtmek istiyorum. Sağlık açısından sıkıntılı ve Dinimizce uygun olmayan kurbanlıkları pazar yerine kesinlikle sokmayacağız. Belediyemiz tarafından uzakta oluşturulacak kontrol noktalarında tespit edilen sıkıntılı hayvanları işaretleyip yetkililere bildirip satışını engelleyeceğiz. Kurbanlık getirecek satıcıların önemle bunlara dikkat etmesini istiyoruz” dedi.







Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.