Rize'de Merkezi Ezan Sistemi Kalkıyor

Rize'de Merkezi Ezan Sistemi Kalkıyor

Rize İl Müftüsü Yusuf Doğan merkezi ezan sisteminin kademeli bir şekilde kaldırılarak çoklu ezan sistemine geçileceğini belirtti.

İl Müftüsü Yusuf Doğan, merkezi vaaz sisteminden yüzyüze vaaz sistemine geçiş, merkezi ezan sisteminden çoklu ezan sistemine geçiş, camilerde uygulanan derslerle camilerin bir eğitim merkezi haline dönüştürülmesi, sabah namazlarında hadis ve zikir programları gibi faaliyetlerin yer aldığını ifade etti.

Doğan limizde merkezi vaaz sistemi olmadığı için bu konuda herhangi bir sorunun olmadığını ancak merkezi ezan konusunda ise, müezzinlerimizin yeteneklerini kaybetme ve görev kusurlarının ortaya çıkmaya başlaması nedeniyle merkezi ezanın kademeli bir şekilde kaldırılarak çoklu ezan sistemine geçileceğini dile getirdi.

Halkın da talepleri dikkate alınarak ilk olarak merkezdeki dokuz camide çoklu ezan sisteminin uygulamaya konulmasının ardından cami cemaati; "Rabbimize sonsuz şükürler olsun ki özlediğimiz günlere geri dönüyoruz. Bizler cemaat olarak kendi müezzinimizin sesini duymak istiyoruz. Başkanlığın başlatmış olduğu bu uygulama yerinde bir uygulama olmuştur, sebep olanlardan Allah razı olsun" sözleriyle duygularını ifade ettiler.

Doğan, Cami Hizmetleri Daire Başkanı iken üzerinde çalışma yaptığı "Cami Merkezli Eğitim" konusundaki projesini tüm din görevlileriyle beraber Rize'de uygulamaya koyacaklarını ifade etti.

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.