rize’de öğretmenler günü’ne bıçak horon’lu kutlama

rize’de öğretmenler günü’ne bıçak horon’lu kutlama

Rize’de 24 Kasım Öğretmenler Günü kutlamalarında Rize Belediyesi Halk Oyunları ekibi tarafından sergilenen “Bıçak Horunu” dikkat çekti

24 Kasım Öğretmenler Günü dolayısıyla Rize İsmail Kahraman Kültür Merkezi’nde bir program düzenlendi. İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından düzenlenen programı Rize Valisi Seyfullah Hacımüftüoğlu, İl Garnizon Komutanı Jandarma Albay Turhan Talu, Rize Belediye Başkan Vekili Osman Karabin, Rize Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Arif Yılmaz ve göreve yeni başlayan İl Emniyet Müdürü Hüseyin Yenice de izledi.
Program Rize Belediyesi Halk Oyunları ekibinin gösterisi ile başladı. Ekip hazırladıkları özel gösteri ile Karadeniz’in dalgaları arasından çıkan iki Rizeli’yi canlandırdı. Ardından, Rize ve yöresinin önemli folklorlarından bir tanesi olan ama unutulmaya yüz tutan “Bıçak Horunu” oynandı. İki gencin karşılıklı oynadığı bıçak horonu büyük ilgi gördü. Oyun sırasında gerçek bıçaklar kullanıldı.
Programda konuşan İl Milli Eğitim Müdürü Baki Kesicioğlu eğitim ve öğretmenlik mesleğinin önemini şu şekilde açıkladı. “Ülkelerin ve milletlerin gelişmişlik ve güç seviyeleri belirleyen unsurlar vardır. Tarihte bu kimi zaman askeri güçle, kimi zaman ekonomik güçle ölçülmüştür. Günümüzde ise eğitim seviyesi ile ölçülmektedir. Bilim toplumu oluşturmayı başaran milletler, diğer milletleri ekonomik anlamda kendilerine bağımlı kılarak güçlü olmayı başarmışlardır. Bilim toplumu oluşturmanın yolu ise öğretmenlerden geçmektedir” dedi.
Rize Valisi Seyfullah Hacımügftüoğlu ise konuşmasında insanın hayatının her evresinde hem öğrenci hem de öğretmen olduğunu belirterek, “İlk öğretmenimiz annemizdir. Bize konuşmayı öğretir. Bu nedenle konuştuğumuz dile ana dil diyoruz. En kıymetli öğretmenimiz annemizdir. Sonra profesyonel öğretmenlerimiz olur. Ardından bir işe gireriz, ustamız öğretmenimiz olur. Evleniriz, eşimiz öğretmenimiz olur. Çocuğumuz olur, bu kez çocuğumuzdan bir şeyler öğreniriz. Beşikten mezara kadar hem öğrenci hem de öğretmen oluruz” diye konuştu.
Program günün anlam ve önemiyle ilgili öğrenciler tarafından hazırlanan şiir ve kompozisyonların okunması ile devam etti. Emekliliğe hak kazanan öğretmenlere plaket verildi.


Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.