Rize'de Sel'in Yaraları Sarılıyor

Rize'de Sel'in Yaraları Sarılıyor

Rize'de meydana gelen sel ve heyelanın ardından temizlik çalışmaları sürüyor.

Rize'de yaşanan sel ve heyelanın ardından temizlik çalışmaları sürüyor. Günün ilk ışıklarıyla birlikte selin getirdiği çamurlar temizlenmeye başlanırken, çevre il ve ilçelerden iş makinesi takviyesi yapıldı.

Oluşturulan kriz masası hasar tespit çalışmalarını sürdürürken, Rize Belediye Başkanı Halil Bakırcı da çalışmaları bizzat yakından takip etti.


İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş'ın Rize'ye ciddi manada ekip ve iş makinesi desteği olduğunu belirten başkan Bakırcı, "Bu destek bizim yükümüzü büyük oranda hafifletti. Kendisine çok teşekkür ediyoruz. Şu anda şehir merkezinde 100'ün üzerinde iş makinesi ve 300 civarında personel temizleme çalışmalarını sürüyor. Çalışmaların 15 gün daha süreceğini tahmin ediyoruz. 350 binanın zemin katını su bastı. Bine yakın iş yeri hasar gördü. Bu afetten Rize ticareti yüzde 50 etkilenirken, belediye nüfusunun da yüzde 30'u olumsuz etkilendi. Şehir merkezine elektrik ve su veriyoruz ancak arka mahallelerde sorunlarımız var. Esnafımızın zararı çok büyüktür. Merkezi hükümetin desteği ile yaralar en kısa sürede sarılacaktır" dedi.

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.