Rize’de Şiddetli Yağış

Rize’de Şiddetli Yağış

Rize’nin Pazar ilçesinde sağanak yağış, beraberine su baskınlarını getirdi.

  Dün gece başlayan yağışlar sabah saatlerinde etkisini artırdı. Pazar-Hemşin yolu 4. kilometrede bulunan Kocaköprü köyündeki TOKİ konutlarını su bastı. Aynı zamanda emniyet lojmanları ve TOKİ İlköğretim Okulu’nun da bulunduğu alanda binaların alt katlarında büyük maddi hasar oluşurken, can kaybı yaşanmadı. Bölgede Pazar Belediyesi ekipleri tarafından çalışmalar devam ediyor.
  Bu arada TOKİ İlköğretim Okulu’nda eğitim kısmi olarak devam ettirilirken ilçenin Irmak köyündeki Vali Erdal Ata ilköğretim Okulu’nda ise aşırı yağış ve yolda yaşan kısmi heyelanlar nedeniyle ulaşım sağlanamadığından dolayı eğitime 1 gün ara verildi.
 
   Rize Valisi Nurullah Çakır, sel ve heyelan yaşanan alanlarda incelemelerde bulundu.

ÇAYELİ'NDE SAĞANAK UAĞMUR HAYATI FELÇ ETTİ

Rize'nin Çayeli ilçesinde bu sabah etkili olan aşırı yağmur nedeniyle yollar kapanırken, ilçede okulların bulunduğu bölgede trafik yoğunluğu yaşandı. Öğrenciler okula gitmekte zorlandı.

Dün metroloji tarafından yapılan sağanak yağış uyarılarının ardından bu sabah 06.00 sıralarında başlayan yağmur Çayeli’nde etkilisini gösterdi. Şehir merkezinde etkili olan sağanak yağmur 3 saat boyunca ilçede hayatı durma noktasına getirdi. Köylerde yağmurun etkili olmamasından dolayı derelerde bir taşkınlık yaşanmazken, şehir merkezinde dükkanları su bastı. Sağanak yağış nedeniyle bazı cadde ve sokaklar suyla kapanırken, vatandaşlar karşıdan karşıya geçmek için çoraplarını çıkarttılar. Rögarların tıkanmasıyla göle dönen sokakta bazı vatandaşlar rögarları açarak yağmur sularının gidişini kolaylaştırdı.

Aralıksız yağan yağmur sabah okula giden öğrencileri de etkiledi. Okulların olduğu bölgede trafik yoğunluğu yaşanırken öğrenciler okula gitmekte zorlandı. Yağmurun durması ilçede hayat normale döndü.







(Fotoğraflar ve video pazar ilçesine ait)




Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.