Rize'de Silah Operasyonu

Rize'de Silah Operasyonu

Zonguldak ve Rize'de düzenlenen eş zamanlı operasyonlarda silah kaçakçılığı yaptığı ileri sürülen 3'ü polis memuru 4 kişi gözaltına alındı.

Silah kaçakçılığı yapıldığı ihbarını değerlendiren Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekipleri, aralarında polis memurlarının da bulunduğu şüphelileri 4 ay teknik takibe aldı. Teknik takibin ardından polis ekipleri, Zonguldak ve Rize'de eş zamanlı operasyon düzenledi.

Rize'den G.K. isimli polis memurunun temin edip Zonguldak'a gönderdiği 6 adet tabancayı, otobüsten alıp otomobiline koyduğu sırada suçüstü yakalanan Zonguldak İl Emniyet Müdürlüğü'nde görevli polis memuru T.D. ile polis memuru S.A. ve aracılık yapan şüpheli A.R.S. gözaltına alındı. Şüpheli polislerin kendi aralarında 'Kivi geldi mi?', 'Bal var mı?', 'Güveç nerede kaldı?' gibi şifreli konuştukları tespit edildi.

Yapılan aramalarda S.A.'nın üzerinde, polis T.D.'ye ait olduğu ileri sürülen 74 gram esrar, diğer polis G.K.'nin üzerinde ise ruhsatsız tabanca ele geçirildi. Polis olayla ilgili 7 kişinin de ifadesine başvurdu. Şüpheliler polis memuru T.D., S.A., G.K. ve silah temininde aracılık yapan A.R.S. daha sonra Zonguldak Adliyesi'ne sevk edildi.

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.