Rize'de Vatandaş Sahil Camiine koştu

Rize'de Vatandaş Sahil Camiine koştu

Rize İl Müftülüğümüz tarafından cami etkinlikleri kapsamında sabah namazı zikir ve sohbet programı düzenlendi.

Her hafta Pazar günü Sahil Camiinde düzenlenecek olan Sabah namazı zikir ve sohbet programı ilk olarak 29.01.2012 Pazar günü İl Müftümüz Yusuf Doğan´ın katılımıyla gerçekleşti.

Yoğun ilginin gösterildiği program, sabah ezanının okunmasının ardından İl Vaizlerimizden Mustafa Yıldız´ın Kur´an-ı Kerim tilâvetiyle başladı. İl Müftümüz Yusuf Doğan´ın kıldırdığı sabah namazından sonra toplu olarak tehlil, tesbih ve salâvat getirilerek müezzin tarafından Haşr Suresinin son ayetleri okundu.
 
Ardından İl Müftümüz Yusuf Doğan sohbetinde; "bu sabah size iki hediye takdim etmek istiyorum. Bu hediyelerin bir tanesi Rabbimizden, diğeri ise Rasulüllah (sav) Efendimizden hediyedir diyerek İsra Sure´sinin 78. ayetini okudu. (Güneşin zevalinden (öğle vaktinde Batı’ya kaymasından) gecenin karanlığına kadar (belli vakitlerde) namazı kıl. Bir de sabah namazını kıl. Çünkü sabah namazı şahitlidir.) Okuduğu ayetin açıklamasını da yapan Müftü Doğan, Rabbimizin izniyle bu sabah bizler Allah´ın şahit olduğu, Meleklerin şahit olduğu ve birbirimize şahit olduğumuz bir sabah namazı idrak ettik dedi.

Müftü Doğan Hz.Ömer´den nakledilen; "Kim yatsı namazını cemaatle kılarsa, gece yarısına kadar namaz kılmış sevabını alır. Sabah namazını da cemaatle kılarsa bütün geceyi namaz kılarak geçirmiş gibi sevap alır" hadisini okuyarak, uykunun nasıl ibadete çevirebileceğinin şifresini Efendimizin bu sözleriyle öğrenmiş oluyoruz dedi.

Enes b. Malik (ra)´dan rivayet edilen "Kim ilk tekbire ulaşarak kırk gün cemâatle namaz kılarsa, ona iki berât verilir. Biri cehennemden kurtuluş berâtı, öteki de münâfıklıktan uzak kalış berâtı.” hadisini de okuyan Müftü Doğan, iki beratı bu hadis-i şerife uyarak elde eden bahtiyarlardan olmayı Rabbimiz hepimize nasip eylesin sözleriyle dua ve niyazda bulundu.

Program sonunda İl Müftümüz Yusuf Doğan bu sabah namazından itibaren başlatılan zikir ve sohbet programını her Pazar günü idrak edeceklerini dile getirerek, sıcak soğuk demeden bu manevi ziyafete katılan herkese teşekkür etti.

Yoğun katılımın olduğu programa iştirak eden cemaat te bu tür programlara susamış olduklarını dile getirerek, tertip edenlerden Allah razı olsun dediler.

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.