Rize'deki 20 Yıllık Soruna Neşter Vuruluyor!

Rize'deki 20 Yıllık Soruna Neşter Vuruluyor!

Rize'de 20 yıla yakın süregelen ve bir türlü çözülemeyen sorun için nihai adımlar atılmaya başlandı.

Rize'nin Çayeli ilçesinde uzun yıllardır gündemde olan ama bir türlü gerçekleşemeyen Çayeli Belediyesi halk otobüsleri ile minibüsçülerin birleşmesi yolunda somut adımlar atılmaya başlandı.

Çayeli Minibüs Kooperatifi şoförleri yıllardır süregelen ve zaman zaman da tatsız olaylara neden olan bu sorunun çözülmesi için Çayeli Kaymakamı Abdullah Ayaz’ı makamında ziyaret etti.

Şoförler adına konuşan Hüseyin Arıcı, bu sorunun 1994 yılından beri süre geldiğini ve mağdur tarafın yine kendilerini olduğunu belirtti.  Zaman içinde bu birleşmenin gerçekleşmesi için çeşitli adımlar atıldığını söyleyen Arıcı; “Bugüne kadar yapılanlar yetersiz kaldı. Ama ilk defa sayın kaymakamımız sayesinde sorunun  çözülmesine bu kadar yaklaştık. Ne bizim nede otobüsçü arkadaşlarımızın mağdur edilmeden bu olayın gerçekleşmesini istiyoruz” dedi.

Sorunlarını dile getiren şoförler şu an Çayeli – Rize hattında çalışan 99 minibüs olduğunu bu sayının birleşme durumunda 30’lara kadar düşürüleceğini belirtti. Belediye otobüslerinin de sayısının 6’ya sabitlenmesini isteyen şoförler belediyenin düzenleyeceği ihaleden önce bu birleşmenin yapılması gerektiğini vurguladı.



KOMİSYON KURULACAK

İlçe Kaymakamı Abdullah Ayaz ve toplantı sırasında kaymakamlık makamında bulunan Çayeli İlçe Emniyet Müdürü Ahmet Tatlıcı da bu sorunun çözülmesi için belediye halk otobüsleri, minibüsçüler kooperatifi temsilcileri ile ilçe esnafından da temsilcilerin içinde bulunacağı bir komisyon kurulması ile sorunun çözülmesi için daha sağlıklı bir çalışma yapılacağını belirttiler.

Bilindiği üzere Çayeli Belediyesi Halk Otobüsü şoförleri ile Çayeli minibüsçüler kooperatifi şoförleri arasında zaman içinde çeşitli tartışmalar çıkmış ve çıkan olaylar dönemin Kaymakamı Mehmet Aktaş, İlçe Jandarma Komutanı  Yüzbaşı Timur Konuk, Belediye başkanı Rıza Çakır, Başkan Yardımcısı Mustafa Baltacı ve Şoförler odası başkanı Dinçer Karaoğlu’nun çabalarıyla tatlıya bağlanmış ve birleşmenin bir an önce hayata geçirilmesi için çeşitli kararlar alınmıştı.

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.