Rizeli dağcılardan anlamlı yardım

Rizeli dağcılardan anlamlı yardım

23 Ekim'de meydana gelen 7,2'lik depremde Erciş'e gelerek arama kurtarma çalışmalarına katılan Rize Kaçkar Dağcılık Fatting Kayak İhtisas Kulübü üyeleri, enkazını kaldırdıkları binanın yerine 8 ailenin kalabileceği ahşap bir ev inşa etti.

Rize Kaçkar Dağcılık Fatting Kayak İhtisas Kulübü, 23 Ekim'de Van'da meydana gelen 7,2'lik depremin ardından Erciş ilçesine gelerek arama kurtarma çalışmalarına katılmıştı. 3 enkazda çalışan ve birçok vatandaşı kurtaran dağcılık ekibi, son olarak Alkanat Caddesi'ndeki Bakay Aparmanı ve Memurlar Lokali enkazında çalışmıştı. Buradan 7 ceset çıkardıktan sonra bölgeden ayrılan ekiplerin aklı Erciş'te kaldı. Depremzedelere yardım etmek isteyen ekipler, yıkılan Bakay Apartmanı'nın yerine yeni bir ev inşa
etmeye karar vererek tekrar bölgeye geldi.



Yanlarında getirdikleri malzemelerle 8 ailenin kalabileceği ahşap bir ev inşa eden dağcılık ekibi, depremzedelerinde yüzünü güldürdü. 2 gün gibi kısa bir sürede evi inşa eden ekipler, yardım etmenin mutluluğunu yaşayarak bölgeden ayrıldı.


Rize Kaçkar Dağcılık Fatting Kayak İhtisas Kulübü temsilcisi Köksal Hapeloğlu, biz ilk depremde Rize Valiliği tarafından gönderilen 38 kişilik arama kurtarma ekibinin içerisindeydik. Evi inşa ettiğimiz yer, bizim çalıştığımız üçüncü enkazdı. Buradan 7 ceset çıkardık. Burada bu insanların acısını gördük. Bu binadan 17 daire vardı. Hepsi yıkıldı. Biz Rize'ye dönmüştük ancak aklımız burada kalmıştı. Bir şeyler yapmak istedik. Önce çadır gönderme kararı aldık ancak sonra daha kalıcı olarak bu evi inşa etmeye
karar verdik. Şimdi burada 8 aile kalacak. İnşallah güle güle otururlar" dedi.
İnşa edilen evde kalacak olan Veysel Gözüaçık, "Depremde evimi, eşimi ve 13 yaşındaki kızımı kaybettim. Ailemden sadece ben ve oğlum Nurullah kaldık. Depremden beri arabada yatıp kalıyorduk. Allah razı olsun dağcılık kulübünden, başımızı sokacak bir yer yaptılar bize" diye konuştu.





Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.