Rizeli Faruk Kalkavan, Belarus ta yakalandı.

Rizeli Faruk Kalkavan, Belarus ta yakalandı.

İstanbul da 4 yıl önce Sinem Yalçın a emniyet şeridinde çarparak ölümüne neden olan Rizeli Faruk Kalkavan, Belarus ta yakalandı.

Minsk’te madencilik yaptı

3 ay cezaevinde kalan ve kaçma şüphesi bulunmadığı gerekçesiyle tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılan Kalkavan’a daha sonra mahkeme 5 yıl 6 ay hapis cezası verdi. Cezası ise Yargıtay tarafından tam 28 ay sonra onandı. Ancak Kalkavan kayıplara karışmıştı. Yalçın ailesi Kalkavan’ın yakalanması için hukuk mücadelesi başlattı. Amerika’ya kaçtığı belirlenen Kalkavan için kırmızı bülten çıkarıldı. Ancak firari Kalkavan, bu kez de Türkiye’yle aralarında suçluları iade anlaşması bulunmayan Belarus’a kaçtı. Belarus’un Minsk şehrine yerleşen Kalkavan burada üniversitede dil eğitimi almaya başladı. Kurulan bir madencilik şirketinin de başına geçti.

İadesi talep edildi

Kalkavan’ın adresinin belirlenmesinin ardından harekete geçen Adalet Bakanlığı yetkilileri, Belarus hükümetiyle iletişime geçti. Minsk şehrindeki adresi tespit edilen Kalkavan, 4 gün önce Belarus polisi tarafından gözaltına alındı.

Ancak iki ülke arasında karşılıklı olarak suçluları iade anlaşması henüz yok. Anlaşma olmadığı için de Faruk Kalkavan’ın Türkiye’ye iadesinin nasıl gerçekleşeceği henüz netleşmedi. İki ülke yetkilileri arasında Kalkavan’ın iadesiyle ilgili görüşmelerin devam ettiği öğrenildi.

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.