Rizeli Muhtar Dünya Üçüncüsü

Rizeli Muhtar Dünya Üçüncüsü

Dünya Veteranlar Güreş Şampiyonası'nda Dünya 3.'sü olan Rizeli muhtar Halil İbrahim Yağcı, Rize'de coşkuyla karşılandı.

Polonya'nın Raciborz kentinde 3-10 Ekim 2011 tarihleri arasında düzenlenen Veteranlar grekoromen Dünya Güneş Şampiyonası'nda Rize'nin Çaykent Beldesi Sırt Mahallesi Muhtarı Halil İbrahim Yağcı, dünya 3.'sü olarak Rize'ye ilk Veteranlar Dünya Şampiyonası madalyasını kazandırdı. Otobüsle bugün Rize'ye dönen şampiyon Rize Otogarı'nda diğer muhtar arkadaşları tarafından görkemli bir şekilde karşılandı.

saw.jpg

Yağcı, yaptığı açıklamada Rize'ye ilk kez Veteranlar Dünya Güreş Şampiyonası'nda madalya getirmenin mutluluğunu yaşadığını belirterek, "Bronz madalya aldım. Ama bunun altın değerinde olduğunu biliyorum. Daha çok çalışıp Rize'ye altın madalya kazandırmak istiyorum" dedi.

Rize Muhtarlar Derneği Başkanı Mustafa Erbaş ise yaptığı açıklamada, ilgisizlikten şikayet ederek, "Muhtar arkadaşımız sadece bizim değil tüm Rize'nin gururu olmuştur. Ancak onu burada karşılayan sadece biz olduk. İlgililerin bundan haberi bile yok. Bu da maalesef sporla ilgili kişilerin spora verdiği önemi ortaya koyuyor" diye konuştu.

Şampiyonada Türkiye 1 altın, bir gümüş ve 6 bronz madalya elde etmişti.


Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.