Rizeli Tulum Ustası Unesco Adayı

Rizeli Tulum Ustası Unesco Adayı

Rizeli tulum ustası Bülent Bekar, Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından her yıl UNESCO tarafından seçilen ‘Yaşayan İnsan Hazineleri Mirası’na aday gösterildi.

Her yıl UNESCO tarafından seçilen ‘Yılın İnsan Hazineleri Mirası’na Türkiye’de Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından aday gösterilenler arasında bu yıl Rizeli tulum ustası Bülent Bekar da yer aldı. Rize'nin Çamlıhemşin ilçesinde açtığı tulum atölyesinde tulum imalatı yapan aynı zamanda tulum çalan Bülent Bekar, bu alandaki başarısı ile Kültür ve Turizm Bakanlığı’nca aday gösterilenler arasında yerini aldı.
Bekar, 13 yaşında tanıştığı tulum ile 10 yıldır ilgilendiğini ve imalatını yaptığını belirterek, “Tulum kültürü çok renkli bir kültürdür. Ancak son yıllarda yok olmaya yüz tuttu. Bu nedenle ben de kaybolmaya yüz tutan bu sanatı yeniden çanlandırmak için çalışma yapmaya karar verdim. Amacım atalarımdan miras kalan ezgileri ölümsüzleştirmek, bu sanatı yaşatmak, gelecek nesillere aktarmaktı. Yaptığım çalışmalarla bu amaca katkım olduğunu düşünüyorum. Bundan dolayı da çok mutluyum Aday gösterilirken bana söylenmemişti. Daha sonra aday gösterildiğim bilgisi verildi. Adaylık ile ilgili süreç devam ediyor. Sanıyorum önümüzdeki dönemde sonuçlanacak'' dedi.

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.