Rizeliler'den Bakan Şahin'e adına uygun hediye

Rizeliler'den Bakan Şahin'e adına uygun hediye

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik ve İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin, Ankara Atatürk Kültür Merkezi'nde düzenlenen Rize Günleri Fuarı'na katıldı. Fuarda Bakan Şahin'e 'şahin tablosu' hediye ettiler.

Atatürk Kültür Merkezi'ndeki 3. Rize Tanıtım Günleri'ne katılan Şahin, Rize'nin 81 ilin rengiyle, coğrafyasıyla güzelce bir tanesi olduğunu söyledi. Rize'nin 15 kilometrelik Ovit Tüneli ile başka bir çehreye kavuşacağını aktaran Şahin, "Perşembe ve cuma günleri Van ve Hakkari'deydik. Hakkari'den Van'dan selam getirdim, lütfen alır mısınız o selamı?" sorusuna salondakiler alkışla karşılık verdi.

RİZELİLER BAŞKA GEZEGENE GİTMİŞ OLABİLİR

Türkiye'nin kayıtlı nüfusunun 79 milyon olduğunu kaydeden Şahin, "4 milyonu dışarıda 75 milyonu içinde. Rizeliler de yurt dışında, Ankara'da başka bir yerde. Rizeliler'den bilmiyoruz başka gezegene gitmiş olanlar olabilir. Arayıp bulmak lazım." sözü salondakileri güldürdü. Şahin, dağların üzerinden turizm yolu, yeşil hat Karadeniz'de hayata geçeceğini aktardı.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik ise Rize'yi görmeden başka ülkeleri keşfetmeye çalışanların olduğunu belirterek, "Yok öyle artık. Önce Rize'yi görecek daha çok vatandaşımız." dedi.

Konuşmaların ardından tulum, kemençe eşliğinde horon gösterisi yapan Rize Çalmıhemşinliler salondakilerden büyük alkış aldı. Bakanlara Rize'nin tarihi ve tabiat güzelliklerinin yer aldığı tablolar hediye edildi.



Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.