Rizeli’nin kayalar ile imtihanı

Rizeli’nin kayalar ile imtihanı

Bir tarafta bir ayda parçalanamayan 400 tonluk bir kaya, diğer tarafta iki saat içerisinde bulunduğu tepeden indirilen dev bir kaya

Rizeli’nin dev kayalar ile imtihanı sürüyor.
Rize’nin Gündoğdu Beldesi’nde yaklaşık 1 aydır tam olarak parçalanamayan 400 tonluk kaya ülke gündemine düşerken bu kez Rize ikinci bir kaya imtihanı verdi. Rize’nin Çamlıhemşin ilçesi Ayder Yaylası yolu üzerinde yamaçta asılı bulunan yaklaşık 50 tonluk kaya kütlesi Rize Belediyesi’nin gerçekleştirdiği iki saatlik bir çalışma ile yerinden söküldü.
Güvenlik açısından tehdit oluşturan dev kaya, Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı, Rize Valisi Seyfullah Hacımüftüoğlu ve Rize Belediye Başkanı Halil Bakırcı’nın geçtiğimiz hafta Ayder Yaylası’na gerçekleştirdikleri bir ziyaret sırasında Bakırcı tarafından fark edilmişti.
Bakırcı’nın talimatı üzerine Rize Belediyesi İtfaiye Müdürü Uğur Minder kontrolündeki ekipler geçtiğimiz gün gerçekleştirdikleri iki saatlik bir çalışma sonucunda kayayı yerinden sökmeyi başardı. Kaya, itfaiye aracının merdiveni yardımı ile çelik halat bağlanarak halatın çekilmesi ile bulunduğu yerden kopartılarak zemine indirildi.
Rize Belediyesi İtfaiye Müdürü Uğur Minder yaptığı açıklamada“ Bu yolu kullananları gerçekten yaradan korumuş. Yamaçta asılı duran 50 tonluk kaya kütlesini tutan sadece avuç büyüklüğündeki taş parçalarıydı. Bunun bu güne kadar fark edilmemesi de ayrı bir durum. Başkanımız Halil Bakırcı’nın konuyu bize bildirmesinin ardından olay yerine gelerek duruma müdahale ettik. Hiç bir kazaya mahal vermeden işimizi kısa sürede tamamladık” dedi.


Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.