Rize'nin Çehresi Değişecek

Rize'nin Çehresi Değişecek

Ak Parti Rize Milletvekili Hasan Karal, kentin imarıyla ilgili projeler hazırladıklarını belirterek, Tophane ve Yeniköy’de kentsel dönüşüm mesajı verdi.

Ak Parti Rize Milletvekili Hasan Karal, Rize’nin imar açısından en kötü durumda bulunan Tophane ve Yeniköy Mahalleleri’nde kentsel dönüşüm projesi gerçekleştirmeyi hedeflediklerini söyledi. Karal, “Rize’nin çehresini değiştirecek bu projeyle ilgili olarak belediye çalışmalarını yürütüyor. Bu çalışma bittikten sonra TOKİ ile masaya oturacağız” dedi.

Tophane ve Yeniköy Mahalleleri’nde kentsel dönüşüm projesi uygulamayı arzu ettiklerini ifade eden Karal, “Rize’nin yapısal ve şehirleşme anlamında en bozuk mahalleleri buralar. Bu iki mahallemizde yaşayan hemşerilerimiz bize yardımcı olur, hak sahipleri destek verirse TOKİ ile anlaşıp bu iki mahallemizi modern bir şehrin görüntüleri olarak Rize’ye kazandırabiliriz. Yeniköy ve Tophane Mahalleleri’ni kaldırıp yeni bir şehir kurabiliriz. Sosyal donatı alanlarıyla, spor kompleksleriyle, camisiyle Rize’nin çehresini değiştirebiliriz. Ancak bunun için öncelikle vatandaşların destek vermeleri gerekiyor. Rize’de tarihi bir dönüşüm projesi gerçekleştirmeyi hedefliyoruz” dedi.

Bu projenin Rize’yi ilgilendiren vizyon projelerden biri olduğunu ifade eden Karal, “Rize’nin en büyük iki mahallesinde çok kötü bir imar durumu söz konusu. Buranın kentsel dönüşüme tabi tutulmasını istiyoruz. Çalışmalar sürüyor. Vatandaşlar bize yardımcı olursa iki büyük mahallede büyük kentsel dönüşüm projesi yapmayı amaçlıyoruz. Belediyemiz çalışmaları başlattı. Arazi ve haritalar üzerinde çalışıyorlar. Belediyemiz çalışmalarını bitirince belediye başkanımız Ankara’ya gelecek. Böylece TOKİ ile masaya oturma imkanını elde etmiş olacağız” ifadelerine yer verdi.

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.